ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 


Μια νέα, ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία ανέπτυξε η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, διοργανώνοντας για πρώτη φορά στην χώρα έναν Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπου Μονολόγου επί Σκηνής, με την υποστήριξη της Τέχνης Πο-λιτεία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Περιφέρειας Αττικής.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να κινητοποιήσει νέους συγγραφείς και ερμηνευτές σε κάθε γωνιά της χώρας, παρέχοντάς τους την ευκαιρία να εκφράσουν τις προσωπικές τους δη-μιουργικές ανησυχίες υπό μορφή θεατρικών μονολόγων, τους οποίους θα κληθούν να πα-ρουσιάσουν ενώπιον κριτικής επιτροπής, είτε οι ίδιοι, είτε ηθοποιοί υπό τις οδηγίες τους.

Λαμβάνοντας υπόψη την επιθυμία των κατοίκων της επικράτειας για συμμετοχή τους σε  δράσεις πολιτισμού και τέχνης, η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος απευθύνθηκε σε δή-μους όλης της χώρας, καλώντας τους να μετάσχουν ενεργά σε αυτήν την πρωτοβουλία ώ-στε, με τη διεξαγωγή των προκριματικών αγώνων στον Δήμο τους, να ικανοποιηθεί η επι-θυμία των δημοτών τους και να αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία των διαγωνιζομένων προς και από την Αθήνα. 

Μέχρι στιγμής, 22 Δήμοι ανά την Ελλάδα (Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Τρίπολης, Ιωαννίνων, Λάρισας, Άργους, Βόλου, Μεσολογγίου, Λιβαδειάς, Καλαμάτας, Δράμας, Χαλκίδας, Άρτας, Ανατολικής Σάμου, Χανίων, Έδεσσας, Πύργου, Φλώρινας, Τρικάλων, Κορίνθου, Σπάρτης και Κομοτηνής), έχουν εναγκαλισθεί την πρωτοβουλία της Ένωσης, προσφέροντας χώρους κατάλληλους για παραστάσεις, ορίζοντας τριμελή προκριματική κριτική επιτροπή και δια-χέοντας την είδηση στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης του νομού τους. 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να καταθέσουν υποψηφιότητα έως και τις 4 Απριλίου 2022, αποστέλλοντας και κατοχυρώνοντας έναν θεατρικό μονόλογο στην Ένωση Σεναριο-γράφων Ελλάδος, στη διεύθυνση https://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplays-registration/, αναφέροντας οπωσδήποτε και τον τόπο διαμονής τους. 

Με μέριμνα των Δήμων, που μετέχουν στον Διαγωνισμό, θα πραγματοποιηθούν προκρι-ματικές φάσεις στο Δήμο τους, στο διάστημα μεταξύ 7-17 Απριλίου 2022, ενώ όσοι/ες προκριθούν θα συμμετάσχουν στον Ημιτελικό που θα διεξαχθεί στην Αθήνα μετά το Πά-σχα 2022. Η επιτροπή του ημιτελικού θα επιλέξει έξι τουλάχιστον μονολόγους για τον Τελι-κό, που θα πραγματοποιηθεί ενώπιον διαφορετικής επιτροπής και κοινού, στον αρχαιολο-γικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, στις 25 και 26 Ιουνίου 2022.

Λεπτομερείς πληροφορίες και οι όροι συμμετοχής στον Διαγωνισμό παρέχονται στην ι-στοσελίδα της Ένωσης, στη διεύθυνση https://senariografoi.gr/gr/news/stories/i1389/. Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνήσουν  στο info@senariografoi.gr ή στον αριθμό τηλεφώνου 6932089819. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!