Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ημερίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με θέμα «Τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία»

 


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (20-12-2021) το απόγευμα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με το σύστημα της τηλεδιάσκεψης μέσω της εφαρμογής cisco webex, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.»

 

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και τη συμμετοχή, του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων «Περπατώ», του Συλλόγου Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρία Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» και της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης.

 

Στην έναρξη της Ημερίδας ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος κ. Πασχάλης Συριτούδης, στο χαιρετισμό του επισήμανε ότι η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται δίπλα στους συμπολίτες μας με αναπηρία, παρέχοντας κάθε δυνατή διευκόλυνση στην καθημερινότητα τους, με έμφαση την ενίσχυση της προσβασιμότητας τους σε όλους τους χώρους, αποσκοπώντας σε ίσα δικαιώματα και ίσες ελευθερίες με τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις από:

Ø  τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης κ. Νικόλαο ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ,

Ø  την Αστυνόμο Α΄ Θεοπούλα ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ, Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης,

Ø   τον σκηνοθέτη και άτομο με αναπηρία κ Αντώνη ΡΕΛΛΑ,

Ø   τον Παραολυμπιονίκη – Φυσίατρο και Πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων «Περπατώ», κ. Αλέξανδρο ΧΕΛΜΟΥΤ ΤΑΞΙΛΔΑΡΗ,

Ø   τον Δικηγόρο και Γραμματέα του Συλλόγου Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρία Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», κ. Κωνσταντίνο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ και

Ø  τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης κ. Ερσίν ΜΠΟΖ.

 

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, οι Διευθυντές και οι Υποδιευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, λοιπό αστυνομικό  προσωπικό καθώς επίσης και εκπρόσωποι και μέλη φορέων και συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Η Ελληνική Αστυνομία, επιδεικνύοντας υψηλό βαθμό κοινωνικής ευαισθησίας, θα συνεχίσει να οργανώνει ανάλογες δράσεις και στο μέλλον στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, συνεργαζόμενη με τοπικούς φορείς, στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!