Ορεστιάδα: Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος στον ΔΙΟΝΥΣΟ

 


Το 2007 ξεκίνησε τη λειτουργία του ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος. 

Υπό την καθοδήγηση και τη διδασκαλία του ηθοποιού Αντώνη Θεοδωρακόπουλου, οι συμμετέχοντες στο Εργαστήρι μελετούν τα αριστουργήματα του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, όπου γίνεται σημαντική εμβάθυνση στο λόγο, το ύφος και τη δράση που περιγράφουν τα κείμενα των Αρχαίων Τραγικών με τις πανανθρώπινες καταστάσεις, με απώτερο σκοπό να παρασταθούν επί σκηνής. 

Ξεκινώντας σημειολογικά στην Ορεστιάδα – την πόλη που φέρει το όνομα του μυθικού Ορέστη – με την «Ορέστεια» του Αισχύλου, ήδη τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποιήθηκαν παραστάσεις και με τα τρία έργα της αριστουργηματικής τριλογίας, «Αγαμέμνων», «Χοηφόροι» και «Ευμενίδες». Φέτος, μετά από τις αναγκαστικές διαδοχικές παύσεις εξ αιτίας της πανδημίας, το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος επανέρχεται, συνεχίζοντας την εξερεύνηση μιας συναρπαστικής διαδρομής: του θεού ΔΙΟΝΥΣΟΥ στις «Βάκχες» του Ευριπίδη. 

Το Εργαστήρι απευθύνεται σε ενήλικες και οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή, αρχής γενομένης από την προσεχή Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ. 

Πληροφορίες / Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 2552028280 Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας 

ΔΙΟΝΥΣΟΣ Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, Ορέστου 76 www.dionysos-net.gr | fb: Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!