ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣΣτην Κομοτηνή βρέθηκε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης που μίλησε για τους ιδιαίτερους δεσμούς που έχει με την Κομοτηνή και το πανεπιστήμιο, όπου ζήτησε να ενισχυθεί, έκανε αναφορά στην παρακαταθήκη ενότητας που άφησε η Φώφη Γεννηματά και ζήτησε τηλεμαχίες.

Ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε δεύτερη πατρίδα του τη Θράκη και ζήτησε την ενίσχυση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, από την Πολυτεχνική Σχολή του οποίου αποφοίτησε και ο ίδιος.

«Η Θράκη είναι η δεύτερη μου πατρίδα, είμαι παιδί του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και πιστεύω ότι πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω. Είναι απαράδεκτο με το νόμο Κεραμέως η Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης φέτος να μην παίρνει ούτε ένα παιδί που θέλει να πετύχει και του στερείται μία θέση στο πανεπιστήμιο. Το Πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο ένα χώρος συνάντησης για τη νέα γενιά αλλά είναι και μια αναπτυξιακή μηχανή για την περιοχή και πρέπει να γίνει μια ουσιαστική παρέμβαση για τη στήριξη του, όπως έγινε από το δικό μας κόμμα τις προηγούμενες δεκαετίες.

Η Θράκη έχει πολλά πράγματα να κάνει. Ενεργειακός κόμβος, υποδομές. Πρέπει να στηριχθούν τα νέα ζευγάρια, να υπάρχει σεβασμός στη διαφορετικότητα, να στηριχθεί ο πληθυσμός. Η Θράκη είναι μια περιοχή που μπορεί τα επόμενα χρόνια να γίνει ένας αναπτυξιακός κόμβος. Οραματίζομαι ένα κόμμα που τα αναπτυξιακά σχέδια του θα είναι αποτέλεσμα δημοσίου διαλόγου με την αυτοδιοίκηση, με την κοινωνία, ώστε αυτό που θα προτείνουμε ως πρόγραμμα να είναι μια εργασία από τα κάτω. Γι’ αυτό καλώ τους δημοκράτες προοδευτικούς να συμμετέχουν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ όχι για να εκλέξουν μόνο τον πρόεδρο αλλά να είναι και πρωταγωνιστές της επόμενης μέρας στην αυτοοργάνωση που θα ανακοινώσω, φτιάχνοντας ένα κόμμα από τα κάτω. Ένα σύγχρονο κόμμα διαφάνειας, αξιοκρατίας, θεσμικής ανασυγκρότησης που σέβεται τον κόπο των Ελλήνων», σημείωσε.

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι η μοναδική εναλλακτική προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας ενάντια στη δεξιά παράταξη.

«Θεωρώ ότι το πολιτικό σύστημα στη χώρα είναι ένα σύστημα που δημιουργεί άγονες συγκρούσεις. Η ΝΔ έχει κάνει πάρα πολλά λάθη και στην πανδημία και στην οικονομία και στα εθνικά θέματα. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια εναλλακτική που δημιουργεί εμπιστοσύνη στον ελληνικό. Η πρωθυπουργία του κ. Τσίπρα κρίθηκε και η συγκατοίκηση του με τον κ. Καμμένο στην εξουσία. Κρίθηκε με έναν τρόπο, ο οποίος δημιουργεί ανασφάλεια στον ελληνικό λαό. Αν θέλουμε να υπάρχει μια προοδευτική εναλλακτική έναντι της δεξιάς παράταξης, πρέπει να ανασυνταχθεί το κόμμα μας και να αποκτήσει ισχυρό κοινωνικό έρεισμα.

Είμαι υπέρ της προοδευτικής διακυβέρνησης αλλά αυτό δεν μπορεί να το σχεδιάσει ένας πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος στρατηγικά επέλεξε να συγκυβερνήσει με ένα ακροδεξιό κόμμα. Αυτό μπορούμε να το σχεδιάσουμε εμείς, όχι ο κ. Τσίπρας», τόνισε.

Ερωτηθείς για τα σενάρια συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και αν τα αποκλείει, τόνισε πως «όποιος ανοίγει σενάρια συγκυβερνήσεων αυτή την περίοδο υπονομεύει ευθέως την προσπάθεια να μεγαλώσει η παράταξη».

«Μια παράταξη που θέλει να μεγαλώσει δεν συζητά για σενάρια που κλείνουν το μάτι στους πολιτικούς αντιπάλους. Δεν με ενδιαφέρουν αυτά τα σενάρια. Εγώ έχω ένα στόχο, να κάνω τη Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστές στο πολιτικό σύστημα βάσει ενός νέου ανθρώπινου δυναμικού υψηλής επάρκειας, βάσει ενός νέου σοσιαλδημοκρατικού σχεδιασμού για το μέλλον της πατρίδας και βάσει ενός κόμματος ανοιχτού το οποίο θα μιλάει ευθέως με αξιοκρατία και διαφάνεια», ήταν η απάντηση του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπερασπίστηκε την πρωθυπουργία του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-12 όταν και η χώρα μπήκε στα μνημόνια, κατηγορώντας ευθέως τη Νέα Δημοκρατία και τον Κώστα Καραμανλή.

«Το μνημόνιο στην Ελλάδα το έφερε ένα πρόσωπο και ένα κόμμα. Ο Κώστας Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία που πήραν μια Ελλάδα με 3% έλλειμμα και την άφησαν με το μεγαλύτερο παγκοσμίως έλλειμμα με 15%. Η Ευρώπη δεν είχε μηχανισμούς το 2009 προκειμένου να μην έρθει το ΔΝΤ», τόνισε για να αναρωτηθεί «γιατί δεν έχουμε τώρα μνημόνια;».

«Το ότι σήμερα έχουμε ευρωομόλογο είναι δική μας επιτυχία. Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι το πρώτο ταμείο στο οποίο μπαίνουν χρήματα χωρίς χρέη των κρατών αλλά με κοινό ευρωπαϊκό χρέος. Οι αγώνες μας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο έχουν κάνει την Ευρώπη να είναι περισσότερη αλληλεγγύης από αυτή που βίωσε ο ελληνικός λαός με τραγικά λάθη και της Μέρκελ και άλλων το 2009», πρόσθεσε.

Τέλος, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεσμεύτηκε ότι «τα φαινόμενα διαφθοράς και καθεστωτισμού που είχαν παρουσιαστεί παλαιότερα στο ΠΑΣΟΚ, επί προεδρίας μου δεν θα εμφανισθούν ξανά. Δίπλα μου θα υπάρχουν άνθρωποι υψηλής αξιοπιστίας και πολιτικού ήθους που θα βλέπουν την πολιτική ως λειτούργημα και όχι ως επάγγελμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!