Σ. ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ: ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 Ο Σταύρος Αραχωβίτης βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το Σάββατο 06/11 επισκέφτηκε την Κομοτηνή, όπου συνομιλήσει με παραγωγούς και φορείς του πρωτογενούς τομέα.

 «Θα είμαστε η επόμενη κυβέρνηση σε αυτό τον τόπο, γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η καταστροφική πολιτική», τόνισε από την Κομοτηνή ενώ τοποθετήθηκε και για τα ειδικότερα θέματα των αγροτών που αφορούν την περιοχή μας.

αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσαν για τους αγρότες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, από κοινού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό σημείωσε ο κος Αραχωβίτης ότι «Η κυβέρνηση και αυτή την φορά διχάζει τους αγρότες και για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο. Δεν τους αφορά όλους, αφορά μόνο όσους είναι νέοι αγρότες, μόνο όσους είναι σε συνεταιρισμούς εν ενεργεία». Ενώ για τα μέτρα τόνισε ότι «δεν είναι καθολικά και αναπτυξιακά» και πως τώρα χρειάζεται ο τόπος οριζόντια μέτρα.

Μιλώντας για το αγροτικό ρεύμα δήλωσε ότι αυτό «καίει» και πως χρειάζονται καθολικά μέτρα και πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «να κατέβει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο αγροτικό ρεύμα στο κατώτατο συντελεστή που έχει ορίσει η ΕΕ».

Παράλληλα ζήτησε να υπάρξει αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης άμεσα προς τον παραγωγό και μιλώντας για τα έργα υποδομής που θα έρθουν από το Ταμείο  υπογράμμισε ότι «με τον τρόπο που πάει να τα κάνει η κυβέρνηση με τα ΣΔΙΤ στην ουσία το μισό έργο θα το πληρώσουν οι χρήστες, δηλαδή οι παραγωγοί».


Ερωτηθείς για την νέα ΚΑΠ υποστήριξε ότι  «βάζει φιλοπεριβαλλοντικές προτεραιότητες όμως δεν θα πρέπει να γίνει θηλιά στον έλληνα παραγωγό και τις ειδικές συνθήκες που έχει στις μειονεκτικές περιοχές και στις ορεινές περιοχές. Στην Ελλάδα ο τρόπος καλλιέργειας και εκτροφής στην πραγματικότητα είναι διαχείριση περιβάλλοντος και όχι ζημιά στο περιβάλλον.

Ως παράδειγμα έφερε τα ορεινά της Ροδόπης και δήλωσε ότι «με τον τρόπο που γίνεται η ορεινή ποιμενική κτηνοτροφία μόνο καλό κάνει στο περιβάλλον διαχειρίζοντας την φυτομάζα, παρά κακό».

Ειδική αναφορά έκανε στους ελαιοπαραγωγούς της Μαρώνειας και τους καπνοπαραγωγούς της Θράκης.

ΦΩΤΟ: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΡΚΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!