Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης για μελλοντικούς εθελοντές διασώστες

 


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για ακόμη μια χρονιά η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης καλωσορίζει το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης για το διάστημα 2021-2022, για όλους όσους επιθυμούν να ενταχθούν στο δυναμικό της και όχι μόνο. Η εκπαίδευση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες 18 ετών και άνω, οποιασδήποτε ηλικίας και φυσικής κατάστασης και πέρα από την κατάρτιση ενός μελλοντικού εθελοντή διασώστη, προσφέρει και γνώσεις σε μεθόδους αυτοπροστασίας πολύτιμες για όλους. 

Πιο συγκεκριμένα ο εκπαιδευόμενος θα γνωρίσει τα εξής: 

- Πρώτες Βοήθειες. 

- Ορεινή Διάσωση. 

- Διάσωση στο Υγρό Στοιχείο. 

-Τηλεπικοινωνίες (σωστή χρήση ασυρμάτου). 

- Αντιμετώπιση Μαζικών Καταστροφών (πλημμύρες, σεισμοί, πυρκαγιές). 

- Προσανατολισμός και επιβίωση. 

Τα θεωρητικά μαθήματα θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά κάποιες Δευτέρες και Τετάρτες απογεύματα σύμφωνα με το πρόγραμμα, ενώ τα πρακτικά Σάββατο και Κυριακή δια ζώσης, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. Η διάρκεια της εκπαίδευσης θα είναι περίπου 3 μήνες. Έναρξη στις 6-7 Νοεμβρίου. 

Για περισσότερες πληροφορίες όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στέλνοντας μήνυμα στο email: rodopi@hrt.org.gr ή στη Σελίδα μας στο Facebook “Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης” και στα τηλέφωνα 6977986351 Νικούδης Γιάννης και 6945644586 Τσολάκης Λευτέρης. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση και να δηλώσουν συμμετοχή, πατώντας τον σύνδεσμο παρακάτω και συμπληρώνοντας την φόρμα μέχρι την Παρασκευή 5/11.

 https://forms.gle/c9Eiq9ExUm9t3DNC7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!