Κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος «Αριθμός Φύλλου 1821»

 Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράση», από τις 8 Νοεμβρίου έως τις 16 Δεκεμβρίου θα υλοποιήσει κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως σχεδιάστηκαν από την Εθνική Βιβλιοθήκη με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, με τίτλο «Αριθμός Φύλλου 1821».

Η δημοτική βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράση», από τις 08 Νοεμβρίου έως τις 16 Δεκεμβρίου θα υλοποιήσει κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων,  όπως σχεδιάστηκαν από την Εθνική Βιβλιοθήκη με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την κήρυξη  της Ελληνικής Επανάστασης, με τίτλο «Αριθμός Φύλλου 1821».  

«Προσκαλούμε  παιδιά διαφόρων ηλικιών, καθώς και ενήλικες,  να συμμετάσχουν  στα εργαστήρια που έχουμε επιλέξει και σχεδιάσει με αφορμή τεκμήρια που βρίσκονται στο αρχείο της Βιβλιοθήκης μας», αναφέρει ο Δήμος σε δελτίο Τύπου. 

Τα τμήματα διαμορφώνονται ως εξής:

  • 1ο Τμήμα : Φουστανέλες και Σιγκούνια, ηλικίες 6-8, κάθε Τρίτη 18:00-20:00, εμψυχώτρια Νάγια Δαλακούρα, Μουσειολόγος- Αρχαιολόγος.
  • 2ο Τμήμα : Οι γυναίκες στον Αγώνα, ηλικίες 9-12, κάθε Τετάρτη 15:00-17:00 εμψυχώτρια Λεύκη Σαραντινού, Ιστορικός - Μουσικός.
  • 3ο Τμήμα : Στίχος… ελεύθερος, ηλικίες 13-16, κάθε Πέμπτη 18:00-20:00, εμψυχωτής Σπύρος Κιοσσές, Ε.ΔΙ.Π. στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας - Συγγραφέας.
  • 4ο Τμήμα : Κωδικός: “Φιλικός”, τμήμα Ενηλίκων, κάθε Δευτέρα 17:30-19:30, εμψυχώτρια Φωτεινή Ναούμ – Συγγραφέας.

Παράλληλα το υλικό θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις Σχολικές Μονάδες προκειμένου να το αξιοποιήσουν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους και μπορούν να αναζητήσουν υλικό καθώς και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία στη Βιβλιοθήκη. Συμβουλευτικά, τα εργαστήρια που θα υλοποιήσουν οι σχολικές μονάδες   υποστηρίζει ο Σπύρος Κιοσσές (skiosses@helit.duth.gr).

Ο κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Αριθμός Φύλλου 1821», ο οποίος απευθύνεται στα μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών στο οποίο συμμετέχουν 255 Βιβλιοθήκες από όλη την Ελλάδα, ανάμεσα τους και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2021.

Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19. Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε με τη δημοτική βιβλιοθήκη Κομοτηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!