ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ – ΕΒΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΡΥΣΟΥ
Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου στην εκδήλωση μνήμης και αγώνα από τη Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης Έβρου κατά της εξόρυξης χρυσού

 Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωσης της διανομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης – Έβρου κατά της εξόρυξης χρυσού που ήταν αφιερωμένη στην μνήμη των Τόλη Παπαγεωργίου και Γιάννη Καρυπίδη.

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση μνήμης και αγώνα που  διοργάνωσε η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού αφιερωμένη στην μνήμη των Τόλη Παπαγεωργίου και Γιάννη Καρυπίδη το απόγευμα του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου στο θερινό ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Εκφράζω τα συγχαρητήριά μου στους εμπνευστές και τους οργανωτές αυτής της τιμητικής βραδιάς για δυο ξεχωριστές προσωπικότητες με σημαντική ο καθένας συμμετοχή στα 23 χρόνια της κοινής συμπόρευσης σύσσωμης της κοινωνίας της Θράκης κατά της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή.

Μαζί μας δεν είναι πλέον ο Τόλης και ο Γιάννης. Είναι όμως εδώ, ανάμεσά μας, το ανήσυχο πνεύμα και η διαρκής αμφισβήτηση που είχε ο Γιάννης. Ο Γιάννης που γνωρίσαμε την περίοδο της μεταπολίτευσης στα φοιτητικά μας χρόνια. Όπως και η καλλιτεχνική του φλέβα και οι ταινίες του που έδωσαν τεράστια δυναμική στα κινήματα κατά του χρυσού. Είναι εδώ ανάμεσά μας ο Τόλης ο ακούραστος, ο παθιασμένος αγωνιστής που με το πείσμα του σφράγισε τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην περιοχή μας. Δεν θα ξεχάσω όταν στην πρώτη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου Ροδόπης για το χρυσό καθόρισε με τη στάση του το μεγάλο όχι που ελήφθη κατά του χρυσού, που έμελλε να σηματοδοτήσει στην συνέχεια την πορεία του κινήματος κατά του χρυσού στην περιοχή. Μας αφήνουν μια βαριά παρακαταθήκη, που οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Δεν θα τους ξεχάσουμε, είμαστε δεσμευμένοι μέχρι το τέλος στον αγώνα για να μην επιτρέψουμε να εγκατασταθούν τα χρυσωρυχεία στην περιοχή». 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!