ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝΠαρά την έντονη βροχόπτωση πολλοί εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στο κτήριο που στεγάζεται η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ροδόπης, σήμερα Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ήμερα πανελλαδικής απεργίας ενάντια στην αξιολόγηση. Πρωτοφανής ήταν και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία.


Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου συμμετείχε στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε υπό καταρρακτώδη βροχή έξω από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης στην Κομοτηνή και σε δηλώσεις του ανέφερε:

Βρίσκομαι εδώ για να εκφράσω την συμπαράστασή μου στις κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για να υπερασπιστεί τη δημόσια εκπαίδευση, ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο, δημοκρατικό και ανοιχτό στα παιδιά των πιο αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων. Ένα σχολείο χωρίς την τιμωρητική αξιολόγηση που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας.

Ενημερώθηκα από τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών για τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης, γεγονός που υποχρεώνει την υπουργό Παιδείας και τη σημερινή κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση,  να την επανεξετάσει και να αλλάξει πορεία. Άλλωστε τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης δε λύνονται ούτε με δικαστικές προσφυγές ούτε με την ποινικοποίηση των αγώνων, στα οποία προσφεύγει η υπουργός Παιδείας, αλλά με έναν ουσιαστικό και σε βάθος διάλογο με τους φορείς των εκπαιδευτικών.

Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου: «Οι μαζικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών απάντηση στην αδιάλλακτη και αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική»

Όφειλαν η υπουργός Παιδείας και ο κος Μητσοτάκης που την καλύπτει – που άλλωστε δεν έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία γιατί υποστηρίζουν την ιδιωτική εκπαίδευση – ιδιαίτερα σε αυτή την χρονική περίοδο της πανδημίας όπου το δημόσιο σχολείο προσπαθεί να βρει το βηματισμό του μετά από 1,5 χρόνο που ήταν κλειστό να στηρίξουν τη δημόσια εκπαίδευση και όχι να την πυροδοτούν με αυταρχισμό και ρυθμίσεις που συναντούν την καθολική αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου. Οφείλουν να σκύψουν στα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και να προχωρήσουν σε έναν ειλικρινή διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, που θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα την δημόσια εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!