Η απάντηση του Δήμου Κομοτηνής στην ανακοίνωση της «Σύμπραξης Προοπτικής» για τον εορτασμό των Εθνικών Επετείων

 


Η φιλοσοφία του προγράμματος αυτού (την οποία, παρεμπιπτόντως τη γνωρίζετε άριστα, καθότι εκπροσωπούσασταν ως παράταξη στη διαπαραταξιακή επιτροπή) είχε δύο βασικούς πυλώνες: τη συμμετοχικότητα στη διοργάνωση και τον πάνδημο χαρακτήρα όλων των εκδηλώσεων. Το σύνολο, σχεδόν, των προτάσεων εδράζονταν σε συνδιοργανώσεις με φορείς, συλλόγους, ομάδες μαθητών, φοιτητών και ενεργών πολιτών. Γιατί, η Εθνική Μνήμη τιμάται με τον αποτελεσματικότερο τρόπο μόνο όταν η κοινωνία είναι ενεργά παρούσα.

Έτσι, ξεκινήσαμε τον Φεβρουάριο του 2020 με την εναρκτήρια, σπουδαία εκδήλωση της παρουσίασης του Σήματος, της ταινίας και της μουσικής, που θα συνόδευαν όλο το πλαίσιο των εορτασμών. Η πανδημία, όμως, και οι υγειονομικοί της περιορισμοί μάς υποχρέωσαν να αναβάλλουμε τις υπόλοιπες δράσεις μας. Έκτοτε, ο Δήμαρχος έχει πάμπολλες φορές δηλώσει ότι όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν, όποτε οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. Με τους συλλόγους, τα Πανεπιστήμια και τα σχολεία κλειστά τίποτα από όλα όσα εμβληματικά ονειρευτήκαμε και σχεδιάσαμε δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί!

Αναφορικά δε, με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις του Δήμου κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού που επικαλείστε στην κριτική σας, αυτές υλοποιήθηκαν, καθώς δεν απαιτούσαν συμμετοχή συλλόγων και φορέων στη διοργάνωσή τους.

Με ποια λογική, κύριοι συνάδερφοι της «Σύμπραξης Προοπτικής» η Εθνική Μνήμη τιμάται με μεγαλοπρέπεια, μόνο όταν εορτάζεται μέσα στο στενό χρονικό πλαίσιο του επίσημου έτους εορτασμού της;

Αναφορικά δε με την Επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, μάλλον, πρέπει να απευθυνθείτε στην Εθνική Επιτροπή του εορτασμού της και στην Πρόεδρό της, την κυρία Αγγελοπούλου. Να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Κομοτηνής μαζί με άλλους 54 Δήμους της χώρας συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα πανηγυρικού εορτασμού, που θα υλοποιούνταν στις αρχές του Σεπτέμβρη! Ένα πρόγραμμα, που η ίδια η Εθνική Επιτροπή το ακύρωσε λόγω υγειονομικών συνθηκών και ανέβαλλε την υλοποίησή του για αργότερα.

 

Υ.Γ. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της σπουδαιότητας και της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή της Κομοτηνής τα 100 χρόνια της Ελευθερίας μας, είναι η επικείμενη έκδοση του μνημειώδους κι εμβληματικού επιστημονικού τόμου για την Ιστορία της Κομοτηνής, από την αρχή της ύπαρξής της, μέχρι το 1920. Ενός μοναδικού τόμου, για τον οποίο εργαζόμαστε εδώ και δύο χρόνια και που θα μπορέσουμε να τον παρουσιάσουμε πάνδημα και πανηγυρικά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τώρα που είναι υγειονομικά επιτρεπτή και η συμμετοχή του κόσμου στη διοργάνωση!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!