ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

 Τον Μητροπολίτη Σεβαστείας κ. Σεραφείμ υποδέχτηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων που τον ξενάγησε σε έργα που υλοποίησε ο ίδιος. Η κάμερα μας τους εντόπισε στον ναό της Αγίας Παρασκευής στο δημοτικό άλσος.

«Έχουμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχόμαστε στη Μητρόπολη μας σήμερα τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σεβαστείας κ Σεραφείμ, ο οποίος είναι ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και διακόνεψε για πολλά χρόνια δίπλα στο Μητροπολίτη Αυστραλίας του μακαριστού Στυλιανού» σημείωσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων που συνέχισε εξηγώντας ότι «ο Μητροπολίτης Αυστραλίας ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας σπουδαίος ιεράρχης και μάλιστα διακονώντας ο σεβασμιότατος δίπλα του, έχει μία σπουδαία παρακαταθήκη».

Αναφορικά με την γνωριμία τους ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής τόνισε ότι  «Εγώ τον γνώρισα πριν δύο χρόνια εκπροσωπώντας την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Αρχιεπίσκοπο μας στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου. Από τότε γνωριστήκαμε και συνδεθήκαμε με μία βαθιά φιλιά, από τη γνωριμία μας διέγνωσαν τα φυσικά και επίκτητα χαρίσματα του και τα διοικητικά του και τα πνευματικά».

«Σήμερα μας κάνει την τιμή ο άγιος Σεβάστειας να είναι κοντά μας και να μας ευλογεί. Τον καλωσορίζω εκ μέρους του Ιερού κλήρου και των τοπικών αρχών του λαού μας και τον παρακαλώ να εύχεται για μας και όποτε είναι στην Ελλάδα να έρχεται κοντά μας και να μαθαίνουμε από την πολύτιμη εμπειρία που έχει στην εκκλησία» κατέληξε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής.

«Ευχαριστώ πολύ τον σεβασμιότατο ο οποίος είναι ένας άνθρωπος με πολύ λεπτά αισθήματα, γνωριστήκαμε για λίγες ημέρες στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας και έκτοτε ένας  εσωτερικός σύνδεσμος δημιουργήθηκε» ανέφερε ο σεβασμιότατος Σεβαστείας.

«Για μένα είναι πολύ μεγάλη χαρά που βρέθηκα από την Κωνσταντινούπολη στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί στην Κομοτηνή Θεωρώντας ότι είναι μία αναψυχή να συναναστρέφεται κάνεις τον σεβασμιότατο Παντελεήμονα, ο οποίος πάντοτε είναι ευγενής, διακριτικός, δραστήριος και για αυτό θέλησα να έρθω σήμερα να επισκεφτώ τα έργα του, διότι ο Δεσπότης σας είναι ένας νέος άνθρωπος με πολύ ζεστή καρδιά, με αγάπη για την εκκλησία και το ποίμνιό του και για αυτό να ευχαριστείτε τον Θεό που σας χάρισε τέτοιο Δεσπότη, να τον προσέχετε και να τον αγαπάτε, ευχαριστώ πολύ Δεσπότη μου για την αγάπη σας και τα συναισθήματα τα αγαθά που τρέφετε για το πρόσωπό μου» κατέληξε ο σεβασμιότατο Σεβαστείας.

ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!