79 παιδικές χαρές του Δήμου Αλεξανδρούπολης γίνονται καινούριες με τη σύμβαση έργου που υπέγραψε ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης

 


Ολοκαίνουριες και απόλυτα ασφαλείς πρόκειται να γίνουν οι 79 παιδικές χαρές στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, μετά την υπογραφή της σύμβασης έργου αρχικού προϋπολογισμού 2.200.000€, που υπέγραψε ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης με την ανάδοχο εταιρία ΤΟΜΗ  Α.Β.Ε.Τ.Ε.

Με το παρόν έργο προβλέπεται να γίνει ανακατασκευή των υφιστάμενων παιδικών χαρών (79 στον αριθμό) και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες (Αλεξανδρούπολης, Τραϊανούπολης και Φερών) του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Ειδικότερα προβλέπονται οι ακόλουθες παρεμβάσεις:

Ø  Αποξήλωση των  παλαιών οργάνων – παιχνιδιών που δεν πληρούν προδιαγραφές  καιαντικατάσταση τους με νέα πιστοποιημένα όργανα. Υφιστάμενα όργανα που πληρούν τις προδιαγραφές θα διατηρηθούν. Σε επιλεγμένες παιδικές χαρές θα τοποθετηθούν όργανα κατάλληλα και για ΑΜΕΑ.

Ø  Τοποθέτηση πιστοποιημένων δαπέδων ασφαλείας ή άμμου (σε κάποιες περιπτώσεις)

Ø  Κατασκευή νέας περίφραξηςόπου απαιτείται (υφιστάμενες ξύλινες και μεταλλικές περιφράξεις που πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας κατά πε

Ø.﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽νακατασκευαστορησης , ρίπτωση, θα διατηρηθούν)

Ø  Τοποθέτηση νέου και συντήρηση υφιστάμενου αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, κάδοι).Σε επιλεγμένες περιπτώσεις θα κατασκευαστούν κιόσκια

Ø  Εγκατάσταση βρύσης (σε όσες δεν υπάρχει) για κάλυψη της ανάγκης παροχής πόσιμου νερού

Ø  Εγκατάσταση ιστών φωτισμού με αυτόνομα ηλιακά (φωτοβολταϊκά) φωτιστικά σώματα τεχνολογίας  LED

Ø  Τοποθέτηση πληροφοριακής πινακίδας παιδικής χαράς

Ø  Πιστοποίηση από διαπιστευμένο φορέα της ορθής εγκατάστασης - τοποθέτησης του οργάνων σε συμμόρφωση με τις απαιτήσεις ασφάλειας της σειράς πρότυπων ΕΛΟΤ ΕΝ 1176 (17) , ΕΛΟΤ ΕΝ 1177 (18)  και ΕΛΟΤ ΕΝ 71−3 (ή άλλων ισοδύναμων).

 

Με την ολοκλήρωση των εργασιών όλες οι παιδικές χαρές του δήμου μας αποκτούν Πιστοποιητικό (Σήμα) Καταλληλότητας, ενισχύονταςτην επισκεψιμότητα και  λειτουργικότητά τους και βελτιώνοντας συγχρόνως την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου μας στον τομέα της ψυχαγωγίας των ανηλίκων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!