ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το μέτρο αναστολής εργασίας στους υγειονομικούς Η κυβέρνηση της Ν.Δ αποτυγχάνοντας πλήρως στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και την επίτευξη του στόχου για συλλογική ανοσία, και αδυνατώντας να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση και την θωράκιση του Ε.Σ.Υ., προχώρησε στην γενικευμένη πολιτική του ακραίου μέτρου της αναστολής εργασίας, ξεκινώντας από τους εργαζόμενους στις δομές Υγείας και Πρόνοιας.

Η μη συμμόρφωση στην καταναγκαστική τακτική της κυβέρνησης από μερίδα υγειονομικών επέφερε το κοινωνικά επαχθές και μη αναλογικό μέτρο της στέρησης εργασίας και μισθού οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους στην οικονομική εξαθλίωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Μέτρο που εκδικητικά οδηγεί ακόμα και σε απολύσεις των συμβασιούχων του Ε.Σ.Υ ή των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες διάλυσης και υποστελέχωσης των νοσοκομείων και των δομών υγείας.

Μέτρο αυταρχικής επιβολής που καθιστά αναπόφευκτη την διχόνοια και τον διχασμό εντός της κοινωνίας, την παραδειγματική και εκδικητική τιμωρία των εργαζομένων και εντείνει την κοινωνική αγριότητα μέσω του αποκλεισμού από την εργασία και την ζωή.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ επιδιώκουμε την οριοθέτηση ενός πλαισίου ειλικρινούς διαλόγου με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς με βάση τα έγκυρα επιστημονικά επιχειρήματα, μέσα στο οποίο θα εξαϋλωθούν οι όποιες αμφιβολίες και φοβίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων, έτσι ώστε να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους και να συνεχίσουν να σώζουν ζωές συνανθρώπων μας και να δημιουργήσουν μια ασπίδα προστασίας έναντι της πανδημίας.

Τονίζουμε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού σε όλους τους υγειονομικούς, καθιστώντας σαφή όμως την πλήρη αντίθεση μας στην αναστολή εργασίας που προωθεί η κυβέρνηση του κ.Μητσοτακη.

Δεν μπορούμε να παραδώσουμε αμαχητί το Ε.Σ.Υ και τους ήρωες της πρώτης γραμμής  εν μέσω πανδημίας στις ορέξεις της κυβέρνησης και των ημετέρων της, που αποσκοπούν σε ένα νέο σύστημα υγείας που θα έχει χαρακτήρα ιδιωτικών συμφερόντων, ΣΔΙΤ, ΝΠΙΔ, εργολάβων και μεσιτών, καταργώντας ουσιαστικά τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του Ε.Σ.Υ και δημιουργώντας εργασιακό μεσαίωνα στον πιο κρίσιμο και νευραλγικό τομέα.

Λέμε ΝΑΙ  στον εμβολιασμό και

Λέμε κατηγορηματικά ΟΧΙ στην αναστολή εργασίας, την στέρηση μισθού και τις απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!