Τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στα πλαίσια του προγράμματος #ΣΤΗΡΙΖΩ# του Υπουργείου Εσωτερικών-τμήμα Μακεδονίας και Θράκη

 


Τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στα πλαίσια του προγράμματος #ΣΤΗΡΙΖΩ# του Υπουργείου Εσωτερικών-τμήμα Μακεδονίας και Θράκης υλοποίησε ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος ΠΌΝΤΟΣ ΘΡΥΛΟΡΙΟΥ στην Κομοτηνή από 16 έως 18 Αυγούστου 2021.

Στοχος των επιτυχημένων δράσεων ήταν η ευαισθητοποίηση ειδικών κοινωνικών ομάδων όπως οι ΡΩΜΑ και οι ΑμΕΑ απέναντι στην διασπορά της πανδημίας του Covid19 στα μέτρα προστασίας από αυτόν και στις υπεύθυνες υπηρεσίες του κράτους για την στήριξη των ανθρώπων που ανήκουν σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες.

Την Δευτέρα 16 Αυγούστου μέλη του συλλόγου με την καθοδήγηση κλιμακίου της Δ/σης Υγείας Ν.Ροδοπης επισκέφτηκαν την συνοικία των Ρομά στο Ανάχωμα Κομοτηνής και ενημέρωσαν δια ζώσης τους κατοίκους για τα θέματα προστασίας από τον covid19 και τα μέτρα εξάλειψης της διασποράς σε περίπτωση νοσησης.

Επισης μοίρασαν φυλλάδια για τις διευθύνσεις και τα μέσα επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες για όλα τα θέματα που αφορούν τις ειδικές ομάδες κατοίκων κοινωνικού αποκλεισμού.

Την Τρίτη 17 Αυγούστου η ίδια δράση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε στον οικισμό Ηφαίστου Κομοτηνής που κατοικείται αποκλειστικά από Αθιγγανους και ζουν σε ειδικές συνθήκες κοινωνικής απομόνωσης.

Την Τετάρτη 17 Αυγούστου στο Καλοκαιρινό Δημοτικό Θέατρο υλοποιήθηκε θεατρική παράσταση από θίασο με πρωταγωνιστές ΑμΕΑ οι οποίοι καταχειροκροτηθηκαν από τον κόσμο σε μια εκδήλωση ψυχής και δύναμης που δίνει τα ίδια δικαιώματα στα μέλη της κοινωνίας που ανήκουν στα ΑμΕΑ να νοιώσουν ότι #ΟΛΟΙ ΕΊΜΑΣΤΕ ΙΣΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΟΙ# Στην παράσταση το παρόν έδωσαν οι εκπρόσωποι Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχου και Μητροπολίτη και πλήθος κόσμου που τήρησαν με ευλάβεια τα υγειονομικά μέτρα για τον covid19...
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!