ΕΞΑΡΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΡΟΔΟΠΗ

 Έξαρση μεταναστευτικών ροών που εισέρχονται από τον ορεινό όγκο παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στον Νομό Ροδόπης γεγονός που ανάγκασε τον πρόεδρο αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης Στάθη Κατρανίδη να ζητά ενισχύσεις στις ήδη υποστελεχωμένες αστυνομικές υπηρεσίες.

«Θέλω να σας τονίσω ότι η παρουσία των μεταναστών, σε τέτοιο μεγάλο βαθμό που υπάρχει στη Ροδόπη, οφείλεται στο γεγονός ότι οι μετανάστες έχουν αλλάξει πλέον το δρομολόγιο τους και ακολουθούν το δρομολόγιο από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα με αποτέλεσμα να περνάνε από τα βουνά, τον Έβρο και να κατέρχονται από τον δικό μας ορεινό όγκο, προκειμένου να τους παραλάβουν οι διακινητές με τα αυτοκίνητα για να τους μεταφέρουν στην ενδοχώρα» ανέφερε ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης  Στάθης Κατρανίδης και σημείωσε ότι «Για μένα θα έπρεπε να υπάρχει ένας καλύτερος σχεδιασμός σε ότι αφορά την αξιοποίηση του αστυνομικού προσωπικού και στον τρόπο που πρέπει να γίνεται και στον τόπο αποτροπής των μεταναστών».

«Το φαινόμενο των μεταναστευτικών ροών συνεχίζεται αμείωτα και με ένταση» δήλωσε ο κ. Κατρανίδης που υποστήριξε ότι «υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, οι δυνάμεις που υπάρχουν και υπηρετούν στα τμήματα συνοριακής φύλαξης καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτροπή των μεταναστών στην ενδοχώρα, όμως συνιστάται η περαιτέρω ενίσχυση σε αστυνομικό προσωπικό διότι έχει παγώσει και το θέμα με την πρόσληψη των συνοριακών φυλάκων και με Ευκαιρία τώρα το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου που θα γίνει το συμβούλιο μεταθέσεων κατωτέρων στο αρχηγείο επιτέλους να καλυφθούν όλες οι θέσεις οργανικές θέσεις των αστυνομικών στη Ροδόπη, διότι το φαινόμενο θα συνεχιστεί, όχι μόνο για το επόμενο διάστημα ή για τα επόμενα χρόνια, αλλά και για τις επόμενες δεκαετίες».

«Αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή είναι οι συνάδελφοί μας ,δεν μπορώ να το κρύψω από τον κόσμο ότι αυτή τη στιγμή μέχρι και χθες που ενημερώθηκα ορεινός όγκος αλλά και πεδινός έχει κατακλυστεί από παράνομους μετανάστες και πρέπει επιτέλους να διαχωρίσουμε στο μυαλό μας στο μεταναστευτικό σε ότι αφορά τον απλό μετανάστη και τον πρόσφυγα. Είναι Δύο διαφορετικές έννοιες, ο πρόσφυγας βεβαίως  δικαιούται άσυλο στη χώρα μας, διότι διώκεται από την πατρίδα του για λόγους θρησκείας, λόγω πολιτικών πεποιθήσεων, ή ακόμα υπάρχει πόλεμος στη χώρα του και άλλο αυτό που γίνεται και το εργαλειοποιεί η Τουρκία σε βάρος μας, άλλο είναι όταν λόγω φτώχειας ή άλλων συνθηκών σε μία χώρα έρχονται  όλοι στην Ελλάδα χωρίς να υπάρχει αύριο για αυτούς. Γιατί η Ευρώπη αν γυρίσουμε πίσω στα χρόνια και δούμε στην Ειδομένη αμέσως μόλις ερχόταν οι μετανάστες στην Ελλάδα οι ευρωπαίοι είχαν κλείσει τα σύνορα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να βαστάξει το μεταναστευτικό από μόνη της, εμείς σαν αστυνομικοί ζητούμε την περαιτέρω συνεργασία με τη frontex, την περαιτέρω ενίσχυση της frontex στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στη θάλασσα έχει παρατηρηθεί η μείωση των εισροών, άρα όλη η πίεση έχει μεταφερθεί στη στεριά, άρα στον Έβρο και αυτή τη στιγμή πραγματικά έχουμε έναν υβριδικό πόλεμο, το έχω ξαναπεί και το έχω τονίσει διότι η Τουρκία εργαλείοποιεί τους συνανθρώπους μας μετανάστες ,αυτές τις ψυχές προκειμένου να πετύχει τα δικά της συμφέροντα ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρανίδεις και σημείωσε ότι «Εμείς πρέπει να είμαστε ανά πάσα στιγμή προετοιμασμένοι και ο Έλληνας αστυνομικός έχει το φιλότιμο και δεν πρόκειται να τα παρατήσει, ούτε να αφήσουμε τους συμπολίτες μας να νιώσουν ανασφαλείς, χωρίς ποτέ να παραβλέπουμε την ανθρώπινη αξία και τις ανθρωπιστικές αξίες».

Ερωτηθείς ο κ. Κατρανίδης εάν οι μετανάστες έρχονται από το Αφγανιστάν και αυτή η μεγάλη εισροή παρατηρείται λόγο της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν υποστήριξε ότι «ακόμη δεν έχουμε εισροή πολιτών από το Αφγανιστάν, βεβαίως είμαστε προετοιμασμένοι, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ξαναζήσουμε ότι και παλαιότερα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές με μαζικές επέλευσης ατόμων όμως ακόμη δεν έχουν έρθει Αφγανοί».

Κληθείς να απαντήσει ο κ. Κατρανίδης εάν επαρκεί το προσωπικό της αστυνομικής διεύθυνσης Ροδόπης για να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση τόνισε ότι  «παρόλο που η κυβέρνηση και το αρχηγείο έχει αυξήσει τα μέτρα στον Έβρο, αλλά έχει ενισχύσει και τη Ροδόπη με 97 άτομα, δεν είναι αυτό το επαρκές προσωπικό για να ανταπεξέλθει σε τέτοια μεγάλη πίεση που δεχόμαστε από την εισροή των μεταναστών, γιατί είναι αμείωτη και σε ένταση και πρέπει άμεσα να ενισχυθούμε σε προσωπικό και σε υλικοτεχνικό υλικό, θα έπρεπε να έχουμε και drones να πετάνε στην πεδιάδα και στον ορεινό όγκο για να έχουμε καλύτερη εικόνα».

ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!