Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου στην υπουργό Παιδείας: «Να μην ανασταλεί η λειτουργία σχολείων στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών»

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για την κ. Υπουργό  Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

Θέμα: «Να μην ανασταλεί η λειτουργία σχολείων στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών»

 

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου καταθέτει προς την υπουργό Παιδείας αναφορά την επιστολή και το ψήφισμα του Δήμου Μαρωνείας - Σαπών για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εντός των ορίων του Δήμου από τη φετινή σχολική χρονιά.

Όπως σημειώνεται στην απόφαση του Δήμου Μαρωνειας-Σαπών πρόκειται για το Λύκειο Ξυλαγανής και το νηπιαγωγείο και μειονοτικό δημοτικό σχολείο Αρσακείου, η αναστολή των οποίων θα πλήξει την κοινωνική συνοχή και θα επιφέρει καίριο πλήγμα στην εκπαίδευση των παιδιών. Ενώ θα επιβαρύνει οικονομικά τις οικογένειες μαθητών με την μετακίνησή τους σε σχολικές μονάδες άλλων οικισμών.

Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο ζητούν να συνεχίσει η λειτουργία των σχολείων, ενώ ειδικά για το Λύκειο Ξυλαγανής, αν τελικά αποφασιστεί η αναστολή του, ζητούν να θεσμοθετηθούν από φέτος Λυκειακές Τάξεις στο γυμνάσιο ώστε να παραμείνει ζωντανή η προοπτική λειτουργίας του σχολείου και να μην αναγκαστούν να το εγκαταλείψουν οι μαθητές του.

 Επισυνάπτεται η επιστολή και το ψήφισμα.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

                                                                                                                         

Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2021

 

Ο καταθέτων βουλευτής

Χαρίτου Δημήτρης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!