Ο Δήμος Κομοτηνής θα υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης εξοπλισμού και δύο λεωφορείων για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο

 


Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε ομόφωνα η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του Δήμου Κομοτηνής με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΕΕΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ» στο πλαίσιο της πρόσκλησης της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ/ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΔΡΑΣΗ10α.19.2».  

Συγκεκριμένα, η πράξη προβλέπει δύο υποέργα. Το πρώτο υποέργο με τίτλο «Προμήθεια εξοπλισμού για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο του Δήμου Κομοτηνής» αφορά στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισµού φυσιοθεραπείας-αθλοπαιδιών & ψυχοκινητικής αγωγής και ειδικού εξοπλισμού για παιδιά με κινητικά προβλήματα για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του ∆ήµου Κομοτηνής. Ο συνολικός προϋπολογισμός του υποέργου ανέρχεται σε 117.674,90 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α..

Το δεύτερο  υποέργο με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ» αφορά στην προμήθεια δύο λεωφορείων μεταφοράς ΑΜΕΑ σύγχρονης κατασκευής και κατάλληλων διαστάσεων τουλάχιστον 15 θέσεων επιβατών, δύο αναπηρικών αμαξιδίων και μιας θέσης οδηγού για τις ανάγκες μεταφοράς των παιδιών του Ειδικού Σχολείου Κομοτηνής και του ΕΕΕΕΚ  

(ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ) Υφαντών. Ο συνολικός προϋπολογισμός του υποέργου ανέρχεται στο ποσό των 240.560 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Για τον Δήμο Κομοτηνής είναι σημαντική η έγκριση της συγκεκριμένης πρότασης που θα συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών του Σχολείου καθώς επίσης στη μεταφορά των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!