Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου ΡοδόπηΘΕΜΑ: "Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου"

Σύμφωνα με το Ν.2645/1998, το Π.Δ. 304/2001 και το υπ’ αριθμ. 65314/8-09-2021, έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, ο φετινός εορτασμός της Ημέρας Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Παρακαλούμε μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να μεριμνήσετε ώστε οι φετινές εκδηλώσεις και καταθέσεις στεφάνων για τον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας,  να πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Στην πόλη της Κομοτηνής, έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις.

 

 

Ο Περιφερειάρχης

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 


ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

·         Μητροπολίτης

·         Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης

·         Βουλευτές

·         Δικαστικές Αρχές

·         Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής

·         Δήμαρχος Κομοτηνής

·         Πρύτανη Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

·         Αντιπεριφερειάρχες Περιφέρειας ΑΜΘ

·         Πρόεδρος και επικεφαλής παρατάξεων Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

·         Πρόεδρος και μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής

·         Δήμαρχοι Ροδόπης

·         Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης

·         Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου

·         ΧΧΙ ΤΘ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

·         29η ΜΠ ΤΑΞ ΠΖ

·         2η ΜΣΕΠ Ισμάρου

·         Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜ-Θ

·         Αστυνομική Διεύθυνση Τάξης Ροδόπης

·         Περιφερειακή Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ

·         Πυροσβεστική Υπηρεσία Ν. Ροδόπης

·         Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας Κομοτηνής

·         Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ

·         Μουφτεία Κομοτηνής

·         Εκπρόσωπο Αρμένικης Εκκλησίας,

·         Υπουργείο Εξωτερικών, Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων Θράκης

·         Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

·         Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

·         Αντιστασιακές και Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις

·         Συλλόγους, Σωματεία, Ενώσεις, Κόμματα

 

Εσωτερική Διανομή

·         Εκτελεστικό Γραμματέα ΠΑΜΘ

·         Γενικούς Διευθυντές ΠΑΜΘ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ
ΤΗΣ 14ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

 

Με την καθιέρωση της 14ης Σεπτεμβρίου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της  Μικράς Ασίας, θα πραγματοποιηθούν Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 οι παρακάτω εκδηλώσεις:

 

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και την δύση του ηλίου της 19ης Σεπτεμβρίου 2021.

 

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 19ης Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

 

Ειδικότερα στην πόλη της Κομοτηνής, έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα οι παρακάτω εκδηλώσεις:

 

 

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

 

08:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας  στο χώρο του Ηρώου παρουσία αρχών και απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και ένα σαλπιγκτή με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

 

10:30 Μνημόσυνο  στον   Ιερό   Καθεδρικό   Ναό   Ευαγγελισμού   της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Γραμματέα του Συλλόγου Καππαδοκών και Μικρασιατών Ν.Ροδόπης "Ο Μέγας Βασίλειος" κ. Χαράλαμπος Μαυρίδης.

 

11:00 Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος στο Ηρώο της πόλης και στη συνέχεια

Κατάθεση στεφάνων, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Δ/ντή Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜΘ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ, τις τοπικές αρχές, εκπροσώπους των προσφυγικών σωματείων  καθώς και από όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την εκδήλωση, ενημερώνοντας έγκαιρα την υπηρεσία μας.

 

18:50  Υποστολή της σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και ένα σαλπιγκτή με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

 

Τα θέματα της στρατιωτικής παρατάξεως και αποδόσεως τιμών, παρακαλείται να ρυθμίσει ο ΑΔΦΚ, της Δημόσιας Τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, της δε εθιμοτυπίας, ανάλογα με την αρμοδιότητά τους, η Περιφέρεια ΑΜΘ διά των υπηρεσιών της στην ΠΕ Ροδόπης, ο Δήμος Κομοτηνής και η ΧΧΙ ΤΘΤ. Στις τελετές εφόσον αυτό είναι δυνατόν, θα παραστούν και οι φιλαρμονικές των οικείων Δήμων.

 

 

Τελετάρχες ορίζονται οι:             Αθανάσιος Χριστοδουλάκης

Ευγενία Εξακοΐδου (κιν. 6936924079)

Εθελοντική συμμετοχή στην εκφώνηση Ειρήνη Τσακίρη

 

  

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 και στις έδρες των υπολοίπων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων θα εκδοθεί με μέριμνα της κάθε Περιφερειακής Ενότητας σε συνεργασία με τα ποντιακά σωματεία και τους οικείους Δήμου.

 

Ο Περιφερειάρχης

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 

 

Χρήστος Μέτιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!