Συναντήσεις του βουλευτή Ροδοπης ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Δημήτρη Χαριτου στην Π.Υ Ροδοπης και στην Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της ΑΜΘ


Σε δήλωση του ανέφερε: «Συναντήθηκα σήμερα με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  της Π.Ε. Ροδόπης Κ.Παπάζογλου και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θράκης, Κ.Χουβαρδά, για να ενημερωθώ για τις ανάγκες, τις ελλείψεις, αλλά και τους σχεδιασμούς αντιμετώπισης εκτάκτων φαινομένων, όπως φωτιές  κ.α.
Το γεγονός ότι βρισκόμαστε  στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου, μετά από μια μακρά περίοδο ξηρασίας και εν αναμονή υψηλών θερμοκρασιών και εποχικών μελτεμιών, δημιουργεί συνθήκες ευνοϊκές για έξαρση πυρκαγιών. Η εγρήγορση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την πρόληψη και την καταστολή τους, όπως επίσης και η αυξημένη προσοχή  και ευθύνη των πολιτών, αποτελεί επιτακτική ανάγκη.
Τους ευχαρίστησα για την ενημέρωση που μου μετέφεραν για τις υπαρκτές, σοβαρές ελλείψεις, κυρίως σε προσωπικό, ιδιαίτερα εποχικό, αλλά και σε μέσα, λόγω παλαιότητας των υπαρχόντων, καθώς και την ετοιμότητα στην οποία βρίσκονται, με βάση τους σχεδιασμούς για την αντιμετώπιση έκτακτων συμβάντων. Ενώ ταυτόχρονα, δυνάμεις της Π.Υ. του Νομού, έχουν αποσταλεί και δρουν σε πυρόπληκτες περιοχές της χώρας.
Τους διαβεβαίωσα ότι στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που περνάει η χώρα μας, στις οποίες έχουν αυξημένο ρόλο, θα είμαι αρωγός στο δύσκολο έργο τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!