ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

 Με τον καλύτερο τρόπο επέλεξε να ευχαριστήσει τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς στην Νυμφαία ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Συγκεκριμένα τους παρέδωσε ειδικές στολές από την Γερμανία. Οι στολές αποτελούν δωρεά του Γερμανικού Συλλόγου Ελληνογερμανικής Φιλίας «Filia Velbert», όπως εξήγησε ο κ. Στυλιανίδης. 

«Η πυροσβεστική απέδειξε την ετοιμότητα και την οργάνωσή της στην αντιμετώπιση μιας επικίνδυνης πυρκαγιάς που ξέσπασε στο άλσος της Νυμφαίας. Ως ένδειξη αναγνώρισης και ευχαριστιών της τοπικής κοινωνίας προς τους ανθρώπους αυτούς  έφερα σήμερα μερικές στολές που προσέφερε η οργάνωση Ελληνογερμανικής Φιλίας “Velbert”» σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης. 

Η κίνηση ουσιαστικά αποτελεί επιβράβευση για τους πυροσβέστες και τα στελέχη της Πυροσβεστικής που «με μεγάλη ετοιμότητα και αυτοθυσία αγωνίζονται να προστατέψουν και την ασφάλεια των πολιτών, αλλά φυσικά και το περιβάλλον της όμορφης Ροδόπης». Στην συνέχεια  ευχαρίστησε όλους τους πυροσβέστες και τον Λάζαρο Παπαϊωάννου πρόεδρος της «Filia Velbert». Σύμφωνα με το κο Στυλιανίδη η πρόσφατη φωτιά στη Νυμφαία «απέδειξε πόσα μπορούμε να πετύχουμε όταν λειτουργούμε συντονισμένα, γρήγορα και αποτελεσματικά». Επίσης απεύθυνε ευχαριστίες στο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά «για την ταχύτητα που έδρασαν τα εναέρια μέσα». 
Ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Κούκουρας ευχαρίστησε τον κ.Στυλιανίδη, καθώς και τον γερμανικό σύλλογο για την προσφορά των ειδικών στολών ενώ δήλωσε ότι «Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο. Η χώρας μας αντιμετώπισε μεγάλες πυρκαγιές. Το ίδιο συνέβη και στην Περιφέρειά μας. Ήταν φωτιές μικρότερου μεγέθους, αλλά μπορούσαν να εξελιχθούν και αυτές σε μεγάλες φωτιές. Ευχαριστώ όλους τους τοπικούς φορείς για την συμβολή τους. Εμείς πάντα θα βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών που θα εκδηλωθούν στην Περιφέρειά μας». 

Στην παραλαβή της δωρεάς παρόντες ήταν και ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής Θανάσης Αραμπατζίδης και ο Κωνσταντίνος Παπάζογλου διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ροδόπης. 

Συγκεκριμένα ο κ. Αραμπατζίδης έκανε ειδική αναφορά στην συμμετοχή των εθελοντικών ομάδων σημειώνοντας ότι «θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις εθελοντικές ομάδες, γιατί υπερέβαλλαν εαυτό, η ελληνική ομάδα διάσωσης και οι Σαμαρείτες του Ερυθρού σταυρού, είναι άνθρωποι που έχουν τις δικές τους δουλειές, τις οικογένειες του και παρόλαυτα είναι εκεί κάθε μέρα και μας βοηθάνε, έρχονται να κάνουν περιπολίες, να είναι πυροφύλακες και να καλύψουν τα κενά που έχουμε σε προσωπικό.

Παράλληλα ο κ. Αραμπατζίδης ευχαρίστησε τον Βουλευτή Ροδόπης γιατί όπως τόνισε είναι πάντα μαζί τους, όχι μόνο στο γραφείο, αλλά και στο μέτωπο της φωτιάς, άρα έμπρακτα δείχνει πόσο μας στηρίζει με αυτές τις κινήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!