ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΕΤΟΣ

 Σχεδόν το 100% άγγιξε η πληρότητα το τελευταίο διάστημα στην Αλεξανδρούπολη γεγονός που κάνει τον Δήμαρχο και τους επαγγελματίες να αισιοδοξούν και να χαμογελάνε. Το μυστικό για αυτήν την επιτυχία ήταν σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης ότι είδαν την κρίση ως ευκαιρία και φυσικά αξίζει να τονίσουμε ότι εργάστηκαν σκληρά για να το πετύχουν.

«Το φετινό καλοκαίρι μας ενθουσίασε και πήραμε πολύ θετικά μηνύματα» όπωςε τόνισε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης που εξήγησε ότι «Αγγίξαμε και αναφέρω ενδεικτικά το προηγούμενο σαββατοκύριακο, το 100% της πληρότητας, είμαστε ενθουσιασμένοι συγκριτικά κιόλας με την πολύ δύσκολη λόγω υγειονομικών δεδομένων περσινή τουριστική σεζόν. Φέτος διαχειριστήκαμε την κρίση έτσι όπως έπρεπε είδαμε την κρίση ως ευκαιρία και προσαρμοστήκαμε στις προϋποθέσεις και τα Πρωτόκολλα που έδινε υγειονομικά η πολιτεία. Καλά και εμείς ως τοπική αυτοδιοίκηση ως Δήμος προσπαθήσαμε να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση μας ως τουριστικός προορισμός και να μπούμε πλέον στον χάρτη και στο προσκήνιο όλων των τουριστικών προορισμών της χώρας μας, μεταξύ αυτών που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των ταξιδευτών από κάθε άποψη, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε, αποδεικνύοντας δηλαδή αυτά που έχει και όλη χώρα, τις πολύ ωραίες καθαρές θάλασσες και τις οργανωμένες πλαζ με τις επιχειρήσεις που αναπτύσσονται στην ακτογραμμή αυτή, αλλά προσπαθήσαμε να αναδείξουμε και άλλων μορφών επισκέψιμα τοπόσημα, όπως είναι στην περιοχή μας η Κοσμοσώτειρα, το Δέλτα του Έβρου». «Η Αλεξανδρούπολη είναι απλά ένα σημείο αναφοράς για όποιον θέλει να έρθει στη Θράκη» ανέφερε ο κ. Ζαμπούκης και συνέχισε  «για όποιον θέλει να πάει στη Σαμοθράκη να κάνει την βαρκάδα του στο Δέλτα του Έβρου, να πάει στη Δαδιά, στο τέμενος Βαγιαζήτ, γιατί όχι να πάει και στη Νέα Ορεστιάδα να δει πως χτίζεται μία καινούργια σύγχρονη πόλη στα σύνορα και φυσικά γιατί όχι να ρθει στην Κομοτηνή, την Ξάνθη, να απολαύσει όλες τις ομορφιές που η κάθε πόλη διαθέτει».

«Είχαμε την ευτυχία να έχουμε μία πολύ καλή έναρξη συνεργασίας με την Aegean και να εγκαινιάσουμε ως πιλότο αυτής της συνεργασίας την αεροπορική απευθείας σύνδεση με την Κρήτη και συγκεκριμένα με το αεροδρόμιο του Ηρακλείου» τόνισε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και εξήγησε ότι «Η πτήση αυτή γίνεται δύο φορές την εβδομάδα σε πολύ καλές ώρες, ώστε να κερδίζει ο επισκέπτης είτε ο Κρητικός στη Θράκη, ή ο  θρακιώτης στην Κρήτη να κερδίζετε η μέρα του σε σχετικά πολύ καλή τιμή. Κερδίζει και χρόνο και μέρες και κυρίως χρήματα από την ενδιάμεση στάση που έπρεπε μέχρι τώρα να κάνει».

«Γενικά ως Αλεξανδρούπολη επαναπροσδιορίσαμε τη θέση μας στην τουριστική αγορά, ξεκινάμε μία παρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει η περιοχή μας, κάναμε συνέδριο, κάναμε καμπάνια σε αρκετές γλώσσες, για αυτό και άλλωστε είχαμε προσέλευσή από τους βαλκάνιους κυρίως, σχεδόν καθόλου Τούρκους λόγο του αυστηρού Υγειονομικού πρωτοκολλού, για την είσοδο αρχικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μετά στη χώρα μας» σημείωσε ο κ. Ζαμπούκης.

« Γενικά κλείνουμε με έναν ενθουσιασμό και με αυτήν τη δύναμη και αυτήν τη φόρα να πάμε και για την επόμενη σεζόν ανέφερε ο κ. Ζαμπούκης σημειώνοντας ότι  «Όχι αναγκαστικά την καλοκαιρινή σεζόν, γιατί ευελπιστούμε να δείξουμε και τις χειμερινές δυνατότητες επίσκεψης που έχει κάποιος στην περιοχή, έχουμε πολύ ωραία και ορεινή φύση, για πεζοπορικές διαδρομές, περιπατητικές διαδρομές στα όμορφα χωριά, καταπράσινα χωριά και φυσικά πάνω από όλα ωραίους και ζεστούς ανθρώπους, άλλωστε νομίζω ότι αν υπάρχει κάποιος λόγος για να έρχεται και να ξανάρχεται στην περιοχή μας κάποιος, είναι οι καλοί και οι ζεστοί άνθρωποι και γενικότερα η θρακιώτικη φιλοξενία».

ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!