Επιπλέον 976 χιλιάδες ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ για την στήριξη της Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και στα Κέντρα Υγείας Ορεστιάδας, Πρίνου και Ελευθερούπολης

 


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. ΧρήστουΜέτιου, επιπλέον πόροι ύψους 976.000 ευρώ διατίθενταιαπό το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχουκαι στα Κέντρα Υγείας Ορεστιάδας, Πρίνου και Ελευθερούποληςγια την ενίσχυση του εξοπλισμού τους.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, η Περιφέρεια διαθέτει 856.000 ευρώ για την απόκτηση σύγχρονου ιατροτεχνολογικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Καρδιολογικού, του Ενδοσκοπικού και του Ουρολογικού Τμήματος, της Στεφανιαίας Μονάδας, της Τεχνικής Υπηρεσίας και των Μαγειρείων.

Στα Κέντρα Υγείας Ορεστιάδας, Πρίνου και Ελευθερούπολης, η Περιφέρεια διαθέτει 120.000 ευρώ για τον εξοπλισμό τους με τρίασύγχρονα συστήματα μέτρησης οστικής πυκνότητας για τη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Με αφορμή την υπογραφή των αποφάσεων χρηματοδότησης, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Κώστα Βενετίδηκαι είχε συνάντησημε το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Χρίστο Καπετανίδηκαι το Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου, περιφερειακού συμβούλου Έβρου κ. Βασίλη Γαλάνη, παρουσία του Γενικού Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας κ. Λουκά Γεωργίου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!