ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΤΟΓΑΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΤΕΡΑΡΧΟ ε.α. Κ. ΙΑΤΡΙΔΗ

 Ολοκληρώθηκε σήμερα η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα Κατεχόμενα. Στη συμπλήρωση 47 χρόνων από την αιματηρή απόβαση του Αττίλα στην Κύπρο, ο Τούρκος πρόεδρος, συνοδεία υπουργών, στρατιωτικών και δεκάδων αξιωματούχων, έγινε δεκτός με στρατιωτικές τιμές στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. Από την αυτοαποκαλούμενη «βουλή», όπου δεν παρέστησαν όλοι οι εκπρόσωποι των Τουρκοκυπρίων, και ερχόμενος κόντρα σε όλα τα μηνύματα των τελευταίων ημερών από Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον, ο Ερντογάν μίλησε ουσιαστικά για διχοτόμηση της Κύπρου, αποκαλώντας μάλιστα τους Ελληνοκύπριους κατακτητές του νησιού. Στο σημείο αυτό θα συνθεθούμε με τον πτέραρχο εν αποστρατεία κύριο Κωνσταντίνο Ιατρίδη για να σχολιάσουμε τα όσα ειπώθηκαν….

Η επίσκεψη του Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο και προκλητική και παράνομη ήταν και αποτελεί προέκταση της βαρβαρότητας των όσων επεδίωξε και επέφερε η Τουρκία στις 20/7/1974 σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. O Ερντογάν έκανε ανακοινώσεις κατακτητή, αυτή είναι η αλήθεια παρά τα όσα λέγονται. Εμείς επιλέξαμε πάλι τη σιωπή και δεν αντιδράσαμε.
Η παρέμβαση του Ερντογάν στα κατεχόμενα δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια απαράδεκτη μόνο πρόκληση, αλλά ως μία πράξη αποσταθεροποίησης του status της νομιμότητας και της γεωπολιτικής υπόστασης της Κύπρου την οποία αναγνωρίζει σύσσωμη η Διεθνής Κοινότητα. Και πρέπει να ενεργοποιηθούμε και να ενημερώσουμε τους συμμάχους μας, την ΕΕ, τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ , ότι οι παρεμβάσεις αυτές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές πλέον , διότι συνιστούν πολεμική πράξη και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί. Να θέσουμε επιτέλους και το δικό μας casus belli, και όλους αυτούς προ των ευθυνών τους!!
Ενώ για την Τουρκία το Κυπριακό είναι Εθνικό θέμα , για μας που είμαστε υποτίθεται και εγγυήτρια δύναμη, το Κυπριακό απουσιάζει από όλες τις συζητήσεις με την Τουρκία, η Κύπρος κείται μακρά και κρυβόμαστε πίσω από το δόγμα « η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται» . Δυστυχώς δεν το έχουμε αναγάγει σε μείζον Εθνικό θέμα.
Κάναμε λάθη και συνεχίζουμε να τα κάνουμε. Ένα κορυφαίο διεθνές πρόβλημα που είναι παράνομη εισβολή και κατοχή , ανεχτήκαμε και εμείς και η Κύπρος να εξελιχθεί σε διμερές και εσωτερικό πρόβλημα. Δεχτήκαμε τη συμμετοχή μας στη άτυπη πενταμερή χωρίς όρους και προϋποθέσεις και δεν επιμείναμε να αποσυρθεί από το τραπέζι η πρόταση της Τουρκίας για δύο κράτη. Αφήσαμε την Κύπρο εκτός από τις διερευνητικές, την αφήσαμε εκτός από τα Ελληνοτουρκικά με αντάλλαγμα το ήρεμο καλοκαίρι. Επιτρέψαμε τον ΟΗΕ να αποκαλεί τον κ. Αναστασιάδη Ελληνοκύπριο ηγέτη και όχι Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υπάρχουν ευθύνες. Δικές μας και της Κύπρου πρωτίστως αλλά και της ΕΕ και του ΟΗΕ.
Η Ελλάδα και η Κύπρος θα έπρεπε όχι μόνο να εγείρουν ζήτημα, αλλά να το έχουν κάνει κεντρικό άξονα της Διπλωματίας τους.
Πρέπει άμεσα να αναβιώσουμε το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, να οριοθετήσουμε ΑΟΖ με την Κύπρο, να συνδράμουμε στον επανεξοπλισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας και να ζητήσουμε κυρώσεις επιτακτικά από την ΕΕ. Διότι πρέπει να αντιληφθεί η Κυβέρνηση ότι ο χαρτοπόλεμος των ανακοινώσεων συνιστά επί της ουσίας από μη-απάντηση, έως και παθητική αποδοχή. Ο Ερντογάν δεν καταλαβαίνει από λόγια , παρά μόνον με πράξεις!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΞ

Είναι απαράδεκτο Έλληνες μουσουλμάνοι Βουλευτές ( Ζειμπεκ Χουσείν Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη και Ιλχάν Αχμέτ Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στη Ροδόπη) να συμμετέχουν σε μια παράνομη και προκλητική διαμαρτυρία της λεγόμενης «Τουρκικής ένωσης Ξάνθης» για την απόφαση του Αρείου Πάγου που απαγόρευσε, βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης, τη χρήση παραγώγων με τις λέξεις τουρκικός-ή σε σωματεία και συλλόγους.
Η ένωση αυτή δεν έχει πλέον νομική υπόσταση και κάθε της ενέργεια είναι παράνομη και αποτελεί κίνδυνο για την Δημόσια και την Εθνική Ασφάλεια.
Οι συγκεκριμένοι Βουλευτές πριν από μερικούς μήνες συμμετείχαν και στις φιέστες για τον Τσαβούσογλου στη Θράκη. Και όταν ο προκλητικός Τσαβούσογλου μίλησε για τουρκική κοινότητα αυτοί αδικαιολόγητα σιώπησαν . Δηλ οι συγκεκριμένοι Έλληνες Βουλευτές συμφωνούν με τις προκλήσεις του Τσαβούσογλου και της Τουρκίας γενικότερα?
Τα ερωτήματα πολλά και ανησυχητικά!!
Για ποιο λόγο πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί δήλωσαν το παρόν σε αυτή την πορεία διαμαρτυρίας, όταν πραγματοποιείται από μια ένωση που δεν έχει ουδεμία νομική υπόσταση;
Και όταν μάλιστα ορκίζονται να υπακούν στο Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους, αλλά και πρέπει να σέβονται και τις αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων;
Αλήθεια οι συμμετέχοντες δήμαρχοι και βουλευτές έχουν διαβάσει και γνωρίζουν καλά το καταστατικό της ΤΕΞ; Τι πρεσβεύει και τι ζητά αυτή η ένωση, που δεν είναι ένας απλός σύλλογος που θέλει να αναγνωριστεί;
Τους βρίσκουν σύμφωνους οι απόψεις περί τουρκικής συνείδησης που πρέπει να καλλιεργηθεί και ότι στη χώρα μας υπάρχει τουρκική μειονότητα; Και αν σέβονται τη συνθήκη της Λωζάννης όπως αναφέρουν ορισμένοι, πως συνδυάζονται όλα αυτά;
Όταν συναγελάζεται κάποιος με ακραίους κύκλους και δίνει απλόχερα στήριξη σε τέτοιου είδους διεκδικήσεις, γιατί ενοχλείται μόνο από ακραίους της άλλης πλευράς; Η πολυπολιτισμικότητα και η ειρηνική συνύπαρξη, εξασφαλίζεται με αυτόν τον τρόπο;
Όλοι αυτοί πρέπει να απολογηθούν και να δώσουν εξηγήσεις.
Αυτό όμως που προβληματίζει επίσης ιδιαίτερα είναι η στάση των κομμάτων που ανήκουν. Η σιωπή και η ανεξήγητη ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ είναι εξοργιστική!!Ήδη θα έπρεπε να τους διαγράψουν !! Ο Προέδρος της Βουλής πρέπει άμεσα να πάρει μέτρα!!
Γιατί σιωπούν σε τέτοιου είδους προκλήσεις οι Χριστιανοί Βουλευτές της Θράκης και ειδικά της Ροδόπης και της Ξάνθης? Γιατί τις ανέχονται? Έτσι εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ΘΡΑΚΗΣ? Ή μήπως το δικό τους?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!