ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

 
Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός στην αγία Μαρίνα Θρυλορίου όπου μπορεί να μην υπήρχαν οι εκδηλώσεις που μας είχε συνηθίσει να πραγματοποιεί κάθε χρόνο ο πολιτιστικός σύλλογος η Κερασούντα και το Γάρς, ωστόσο όμως οι δραστήριες γυναίκες του συλλόγου ετοίμασαν ποντιακά εδέσματα και προσέφεραν στους παραβρισκόμενους στον εσπερινό.

Μπορεί λόγω πανδημίας να μην γίνονται οι πολυήμερες εκδηλώσεις από τον δραστήριο σύλλογο ποντίων Θρυλορίου «Η ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΡΣ» ωστόσο τα μέλη του συλλόγου ετοίμασαν ποντιακά εδέσματα για να κεράσουν όσους παραβρέθηκαν στον εσπερινό στην Αγία Μαρίνα Θρυλορίου, με την ευχή του χρόνου να ανταμώσουν σε μεγαλύτερες θρησκευτικές, γαστρονομικές και κοινωνικές εκδηλώσεις» όπως τόνισε η πρόεδρος του συλλόγου Χρύσα Μαρίδου. Η περιφορά της εικόνας έγινε συμβολικά γύρω από τους πιστούς.

«Η προετοιμασία έγινε σπίτι κάθε μαγείρισσας, λόγω covid, ωστόσο τα εδέσματα μοιράστηκαν στους πιστούς σε ατομικές συσκευασίες με χαμόγελο από όλους, μετά το πέρας του εσπερινού όπως εξήγησε η κα. Μαυρίδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!