Ανακατασκευή αγωνιστικών χώρων γηπέδων στο Υπαίθριο Αθλητικό Κέντρο

 


Ο Δήμος Κομοτηνής υλοποιεί το έργο «Ανακατασκευή αγωνιστικών χώρων γηπέδων» με προϋπολογισμό 605.000 ευρώ στα υπαίθρια γήπεδα που βρίσκονται απέναντι από το Κλειστό Γυμναστήριο. Το έργο αποτελεί συνέχεια προηγούμενης εργολαβίας συντήρησης κοινόχρηστων χώρων οπότε έγινε η βελτίωση των υπαίθριων γηπέδων και η ανάπλαση των γηπέδων μπάσκετ και τένις τα οποία ήδη χρησιμοποιούνται από το κοινό. 

Με την τρέχουσα εργολαβία θα εκτελεστούν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες. Αρχικό μέλημα του Δήμου είναι η ανακατασκευή της μεταλλικής περιμετρικής περίφραξης της αθλητικής εγκατάστασης γιατί η ασφάλεια του χώρου είναι μείζονος σημασίας. Θα γίνει η αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων της περίφραξης και των πορτών, γιατί έχουν υποστεί καταστροφές, με καινούρια.  

Ταυτόχρονα, θα γίνουν εργασίες στον τομέα του Πρασίνου καθότι πολλά δέντρα είναι άρρωστα και γερασμένα. Θα προχωρήσουν σε κλάδεμα ή κοπή δέντρων τα οποία θα αντικατασταθούν με νέα, όπως επίσης σε κλάδεμα παλαιών θάμνων. Επίσης, στον χώρο του πρασίνου θα γίνει εγκατάσταση χλοοτάπητα με σπορά, εγκατάσταση νέου αρδευτικού συστήματος για τη διατήρηση των υφιστάμενων χώρων πρασίνου. Στόχος των εργασιών είναι η αποκατάσταση και συντήρηση του πρασίνου του Υπαίθριου Αθλητικού Κέντρου.

Επίσης, θα δημιουργηθούν γήπεδα βόλεϊ και αντιπτέρισης (μπάντμιντον) με ελαστικό ακρυλικό τάπητα και διαγραμμίσεις.

Μια σημαντική παρέμβαση που θα εκτελεστεί αφορά στην αποκατάσταση των υφιστάμενων αποδυτηρίων που βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση μετά από βανδαλισμούς.  Θα γίνει ριζική ανακαίνιση  των χώρων υγιεινής και των αποδυτηρίων που περιλαμβάνει διαμόρφωση των χώρων ντους (ανδρών και γυναικών),  τοιχοποιίες καθώς επίσης τέσσερις χώρους υγιεινής για ΑΜΕΑ, δύο στα αποδυτήρια και δύο στους χώρους υγιεινής κοινού. Παράλληλα, στον αύλειο χώρο θα κατασκευαστούν ράμπες για ΑΜΕΑ, με σκοπό όλες οι εγκαταστάσεις να είναι προσβάσιμες. Η προσβασιμότητα όλων, αθλητών και κοινού, σε χώρους άθλησης είναι αυτονόητη και είναι βασικό μετά τις παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν οι χρήστες των υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων να σεβαστούν τους συναθλητές ή τους συμπολίτες τους.

Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση φθαρμένων τσιμεντοϊστών όπως και αστικού εξοπλισμού απαραίτητου για την εύρυθμη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων (παγκάκια, κάδους, σταντ ποδηλάτων κλπ).

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Μάιο και τότε οι υπαίθριες εγκαταστάσεις θα μπορούν να φιλοξενήσουν όχι μόνο τους φίλους των αθλημάτων αλλά και εκδηλώσεις, τηρώντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές. Στόχος των δύο παρεμβάσεων είναι η στήριξη της άθλησης των δημοτών, η ενδυνάμωση του αθλητικού πνεύματος και βέβαια η αποκατάσταση ενός χώρου που παρουσιάζει πολύ κακή εικόνα λόγω των βανδαλισμών που έχει υποστεί αλλά και της χρήσης του ως σκουπιδότοπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!