Μεγάλο έργο συντήρησης για το Μέγαρο Κομοτηνής ανακοίνωσε η εκτ. γραμμ. Ζ. Κοσμίδου

 Την εκπόνησή και την προκήρυξη ενός μεγάλου έργου συντήρησης και διαμόρφωσης του αύλειου χώρου, αλλά και του εσωτερικού του Μεγάρου Κομοτηνής, ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κύρια Ζωή Κοσμίδου.

Μιλώντας για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο Μέγαρο η κυρία Κοσμίδου μεταξύ άλλων τόνισε ότι «πρόκειται για ένα έργο που έχει αποφασίζει το περιφερειακό συμβούλιο, μετά από εισήγηση μας και αφορά στη συντήρηση των εγκαταστάσεων κυρίως του αύλειου χώρου, για να μπορεί αυτός να αξιοποιηθεί και για εκδηλώσεις καλλιτεχνικές, κάτι που δεν είχε γίνει τόσα χρόνια, Καθώς επίσης και κάποιες παρεμβάσεις στο εσωτερικό του Μεγάρου, πάντα με σεβασμό στην υπάρχουσα μελέτη, βάσει του οποίου θα γίνει διαμόρφωση του κυλικείου και μικροπαρεμβάσεις σε χώρους του Μεγάρου όπου απαιτείται. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 300 χιλιάδων ευρώ, το οποίο έχει έτοιμη τη μελέτη του και θα δημοπρατηθεί εφόσον περάσουν οι όροι διακήρυξης από την οικονομική επιτροπή».

Ερωτηθείς την κυρία Κοσμίδου για το αν θα δούμε εκδηλώσεις να φιλοξενούνται στον αύλειο χώρο σημείωσε ότι «αυτό είναι κυρίως το ζητούμενο. Αυτό βέβαια καταλαβαίνετε ότι εν μέσω του έργου φέτος θα είναι δύσκολο, ενδεχομένως παρόλα αυτά να μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες εκδηλώσεις στον αύλειο χώρο, από κει και πέρα όμως δουλεύουμε και για το μέλλον ώστε να αξιοποιηθεί στο έπακρον το Μέγαρο που όπως και εσείς γνωρίζετε από πέρυσι τον Μάρτιο όπως και όλοι οι κλειστοί καλλιτεχνικοί χώροι δεν μπορούσε να λειτουργήσει με βάση τις απαγορεύσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ας ελπίσουμε ότι φέτος και από δω και πέρα θα έχουμε τη δυνατότητα εφόσον μας δοθεί η άδεια όπως και σε όλους τους κλειστούς χώρους να μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες live εκδηλώσεις».

Ερωτηθείς η εκτελεστική γραμματέας της περιφέρειας ΑΜΘ, για το αν υπάρχει σχεδιασμός για κάποιες εκδηλώσεις η κυρία Κοσμίδου ανέφερε ότι «οι προτάσεις είναι πάρα πολλές και η προοπτική να γίνουνε είναι μεγάλη, εφόσον υπάρχει μία χαλάρωση. Ακόμη δεν μπορούμε στους κλειστούς χώρους, δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε εκδηλώσεις, ευελπιστούμε ότι στη συνέχεια θα δοθεί αυτή η δυνατότητα προς το παρόν όπως και σε όλη τη χώρα, αλλά και στην περιφέρειά μας δεν επιτρέπεται σε κλειστούς χώρους, ωστόσο προγραμματίζουμε όμως με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να υπάρξει καλλιτεχνική δραστηριότητα».

ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!