Βουλευτής Ροδόπης Δ. Χαρίτου στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: Να αναγνωριστεί ως συντάξιμος χρόνος η προϋπηρεσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών του Μειονοτικού Προγράμματος

 


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

 

Θέμα: «Να αναγνωριστεί ως συντάξιμος χρόνος η προϋπηρεσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών του Μειονοτικού Προγράμματος»

 

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου καταθέτει προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφορά την επιστολή του Συλλόγου Δασκάλων Αποφοίτων Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ) Ν.Ροδόπης-Ν.Έβρου με θέμα: «Ασφαλιστική τακτοποίηση εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας».

Πρόκειται για την ασφαλιστική κάλυψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών κατά την περίοδο 1982-1993, στο πλαίσιο του Μειονοτικού Προγράμματος, με κάποιους εκπαιδευτικούς να έχουν από δύο (2) έως επτά (7) ασφαλιστικά ακάλυπτα χρόνια υπηρεσίας και άλλοι από δύο (2) έως δέκα (10) μήνες υπηρεσίες ασφαλιστικά ακάλυπτους. Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο σύλλογος η εν λόγω εκπαιδευτική προϋπηρεσία έχει αναγνωριστεί σε μισθολογικό και βαθμολογικό επίπεδο, αλλά όχι ως συντάξιμος χρόνος από τον φορέα συνταξιοδότησης τους.

Ο σύλλογος αποφοίτων ΕΠΑΘ ζητά να υπάρξει ρύθμιση για την τακτοποίηση των ασφαλιστικών εισφορών του Δημοσίου και την δυνατότητα αξιοποίησης αυτής της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας, με σκοπό την συνταξιοδότηση.

Επισυνάπτεται η επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

                                                                                                                         

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2021

 

Ο καταθέτων βουλευτής

Χαρίτου Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!