Ολοκληρώθηκε ο 6ος κύκλος

 


Με την τελετή λήξης,η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, ολοκληρώθηκε ο έκτος κύκλος διαλέξεων της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ – Δομής Δια Βίου Μάθησης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Για τη φετινή χρονιά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προσαρμοζόμενη στα δεδομένα που έχουν προκύψει παγκοσμίως εξαιτίας του Covid-19, διεξήγαγε την Ακαδημία διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex. Πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις σε δύο διαφορετικές θεματικές ενότητες, «Κοινωνία και Ευ Ζην» και «Ενέργεια, Περιβάλλον και Ανθρωπος», στο σύνολο της Περιφέρειας, και ως εκ τούτου, για πρώτη φορά, λόγω των μη γεωγραφικών περιορισμών, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαλέξεις από καθηγητές και άλλων Πανεπιστημιακών τμημάτων της Περιφέρειας, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.

Επιπλέον, φέτος, συμμετείχαν καιτρεις επίτιμοι προσκεκλημένοι Έλληνες καθηγητές, διακεκριμένοι διεθνώς. Συγκεκριμένα, στη θεματική ενότητα «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥ ΖΗΝ» οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν διάλεξη του Δρ. Θάνου Ασκητή, Νευρολόγου – Ψυχίατρου, ενώ στην θεματική ενότητα «ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» διάλεξη του Δρ. Δημήτρη Μπουραντά, καθηγητή Μάνατζμεντ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και του Δρ. Ευθύμιου Λέκκα, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στον φετινό 6ο κύκλο υλοποίησης της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, 625 πολίτες παρακολούθησαν 40 διαλέξεις σε διάστημα 20 εβδομάδων, εκ των οποίων οι 293 συμπλήρωσαν το  απαιτούμενο όριο των παρουσιών, παρακολούθησαν δηλαδή το 60% των διαλέξεων, και έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης. Σημειώνεται ότι η παρακολούθηση των διαλέξεων είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Στην τελετή λήξης συμμετείχαν θεσμικά εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  και Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδoς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Πέτροβιτς κατά τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε θερμά τους Καθηγητές και Εισηγητές, για την εθελοντική προσφορά τους,τις πρυτανικές αρχές για τη διαχρονική άψογη συνεργασία, τους συμμετέχοντες πολίτες από ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής και Θράκης, καθώς και τους συνεργάτες του και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας ΑΜΘ, που καθόλη τη διάρκεια υλοποίησης της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, φρόντιζαν για όλα τα θέματα με επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!