Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου στον υπουργό Οικονομικών: Ανεφάρμοστη η ΚΥΑ 4784/359/17-11-2020 για τις επιχειρήσεις που εκπληρώνουν τις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις τους

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό  Οικονομικών

 

Θέμα:  Ανεφάρμοστη η ΚΥΑ 4784/359/17-11-2020 για τις επιχειρήσεις που εκπληρώνουν τις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις τους.

 

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου καταθέτει προς τον Υπουργό  Οικονομικών ως αναφορά την κοινή  επιστολή  του Συλλόγου Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών  Έβρου, του Συλλόγου Λογιστών Ροδόπης και της Ένωσης Φοροτεχνικών-Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ξάνθης, η οποία αφορά στο ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με τον συμψηφισμό  της  επιδότησης του εργοδοτικού κόστους περιόδου 2010-2015 με τις οφειλές των επιχειρήσεων  της  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι Σύλλογοι, για τους λόγους που οι ίδιοι αναφέρουν, θεωρούν ανεφάρμοστη την ΚΥΑ 4784/359/17-11-2020 για τις επιχειρήσεις που εκπληρώνουν τις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις τους. Ενώ διατυπώνουν την πρόταση της δημιουργίας ενός πιστωτικού υπολοίπου, ως υπερείσπραξη, στο ΑΦΜ της κάθε δικαιούμενης επιχείρησης με το προς απαίτηση ποσό.

Επισυνάπτεται η επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 11 Ιουνίου 2021

Ο καταθέτων βουλευτής

Χαρίτου Δημήτρης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!