ΟΛΟΙ στην 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΕΝΙΔΥΚ την Τετάρτη 16 Ιούνη από τις 11:00 έωςτις 14:00

 


ΟΛΟΙ στην 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΕΝΙΔΥΚ από τις 11:00 έως τις 14:00

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12.30 στην Κ.ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

 

Η απεργία στις 10 Ιούνη, οι μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, ήταν η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον Υπουργό Εργασίας καθώς εκφράστηκε η παλλαϊκή και ομόθυμη απαίτηση: Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια. Δεν διορθώνεται. Δεν βελτιώνεται. Αποσύρετέ το τώρα!

 

Το νομοσχέδιο έκτρωμα, πατώντας πάνω σε διατάξεις όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, θέλει να περάσει μέτρα που κατεδαφίζουν πολύ σημαντικές κατακτήσεις, που με αγώνες και θυσίες έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι τα τελευταία 100 χρόνια. Καταργείται το 8ωρο, επιβάλλεται 10ωρη απλήρωτη δουλειά με το πιστόλι στον κρόταφο των εργαζομένων (ατομικές συμβάσεις), αυξάνονται και φθηναίνουν οι υπερωρίες, επεκτείνεται και μονιμοποιείται η τηλεργασία, καταργείται σε ακόμα περισσότερους κλάδους η Κυριακάτικη Αργία, χτυπιέται παραπέρα το δικαίωμα της απεργίας, τίθεται υπό διωγμό η συνδικαλιστική δράση, επιβάλλοντας τον μεσαίωνα στην εργασία και ικανοποιώντας τις ορέξεις της μεγαλοεργοδοσίας.

 

Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος!

Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια!

 

·      Η ΕΝΙΔΥΚ καλεί όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να πάρουν μέρος στην 3ωρη στάση εργασίας που αποφάσισε το ΔΣ την Τετάρτη 16 Ιούνη από τις 11:00 έως τις 14:00.

·      Ταυτόχρονα, καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους μαζικούς φορείς του κινήματος, κάθε εργαζόμενο να συζητήσει και να συμβάλει στην οργάνωση της αγωνιστικής απάντησης, να συμμετέχει στην νέα απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 16 Ιούνη στις 12:30 στην κ. πλατεία Κομοτηνής.

 

Με αυτό τον τρόπο κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο νέο αντεργατικό έκτρωμα μαζί με δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις (Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα) σε όλη την χώρα που έχουν αποφασίσει αντίστοιχες απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ
:

Ø  Να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό τερατούργημα!

Ø  Να καταργηθούν οι νόμοι διευθέτησης του χρόνου εργασίας, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο, όπως ο νόμος του 2011, τον οποίο καμιά κυβέρνηση δεν άγγιξε, αφού ενσωμάτωνε τη «διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου», ο νόμος του 2017 που καθιέρωσε τη 12ωρη δουλειά στους νοσοκομειακούς γιατρούς, όλοι οι νόμοι που διαδοχικά επέβαλαν δουλειά 32 Κυριακές το χρόνο για τους εμποροϋπαλλήλους.

Ø  Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοϊδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν μες την πανδημία. 

 

Διεκδικούμε:

Ø Σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, την κατοχύρωση δικαιωμάτων

 

ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!