Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ στον υπουργό Εργασίας: Να μην επωμιστούν οι επαγγελματίες τα έξοδα των self test για τους εργαζόμενους

 


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

 

Θέμα: Να μην επωμιστούν οι επαγγελματίες τα έξοδα των self test για τους εργαζόμενους

 

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καταθέτουν προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφορά την επιστολή των Ομοσπονδιών Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου, Καβάλας και Δράμας με θέμα: Ανάκληση υποχρέωσης εργοδοτών χορήγησης self-test, στην οποία τονίζουν ότι οι επαγγελματίες δεν πρέπει να επιβαρυνθούν με την επιπλέον δαπάνη των self test για τους εργαζόμενους τους, αλλά αυτά θα πρέπει να δίνονται δωρεάν από το κράτος με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με δεδομένο το πλήγμα που δέχτηκαν οι επαγγελματίες από την υγειονομική και οικονομική κρίση, η κυβέρνηση θα έπρεπε να στηρίζει τους επαγγελματίες με κάθε πρόσφορο μέσο ώστε να επανέλθει η αγορά στην κανονικότητα και όχι να τους επιβαρύνει με επιπλέον έξοδα. Και μάλιστα σε μία περίοδο που οι επιχειρήσεις έτσι κι αλλιώς δε μπορούν να ανταποκριθούν στις ήδη υπάρχουσες υποχρεώσεις τους.

Οι ΟΕΒΕΣ ΑΜΘ ζητούν να απαλλαγούν οι επιχειρήσεις από το έξοδο των self test σε μια δύσκολη συγκυρία για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου.

Επισυνάπτεται η επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

                                                                                                                         

Αθήνα, 13 Μαΐου 2021

 

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Γκαρά Αναστασία

Ελευθεριάδου Σουλτάνα

Ζεϊμπέκ Χουσείν

Ξανθόπουλος Θεόφιλος

Χαρίτου Δημήτρης

Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης

Σοφ. Κομνηνού 13

Τηλ επικοινωνίας:2531022384

Mail: omospond@otenet.gr

 

Προς:Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Χατζηδάκης Κωστής

Κοιν:Γενική Γραμματέα Υπουργείου κ.Στρατινάκη Άννα

Τοπικοί Βουλευτές

 

Θέμα: Ανάκληση υποχρέωσης εργοδοτών χορήγησης self-test

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου σας από εχθές Δευτέρα οι εργοδότες υποχρεούνται να παρέχουν με δική τους επιβάρυνση ένα εκ των δύο(2) self-test στους εργαζομένους τους. Θα συμφωνήσουμε ως προς το σκέλος διασφάλισης της δημόσιας υγείας με κάθε μέσο καθώς ένα πιθανό «πισωγύρισμα» θα είναι καταστροφικό για την οικονομία μας αλλά και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας. Θεωρούμε όμως ότι είναι ανέφικτο την δεδομένη χρονική στιγμή οι επαγγελματίες να επωμιστούν και αυτό το «εξτρά» έξοδο. Η οικονομική συνθήκη πολλών επιχειρήσεων δεν τους επιτρέπει να επιβαρυνθούν με καμία παραπάνω δαπάνη την δεδομένη χρονική στιγμή. Φρονούμε πως η προσπάθεια επαναφοράς του συνόλου της αγοράς στην κανονικότητα θα πρέπει να στηριχθεί με κάθε πρόσφορο μέσο. Σας ζητάμε να αναθεωρήσετε την εν λόγω απόφαση σας και να απαλλάξετε τις επιχειρήσεις από ένα ακόμα έξοδο σε μια τρομερά δύσκολη συγκυρία για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου.

 

 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ     ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕΣ ΡΟΔΟΠΗΣ    ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΕΒΡΟΥ  ΧΑΤΖΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΚΑΒΑΛΑΣ  ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΔΡΑΜΑΣ ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΣ ΟΘΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!