Από σήμερα επαναλειτουργούν οι οργανωμένες παραλίες

 


O προγραμματισμός για την επιστροφή στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα περιλαμβάνει νέα μέτρα χαλάρωσης, λόγω βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας. Ειδικότερα, μετά την εστίαση, από σήμερα επαναλειτουργούν οι οργανωμένες παραλίες, ενώ από τη Δευτέρα επανεκκινούν τα δια ζώσης μαθήματα στα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια, καθώς και στα φροντιστηρία και κέντρα ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων.

Επίσης, από μεθαύριο ανοίγουν τα διοικητικά δικαστήρια και κάποιες διαδικασίες στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, ενώ ξεκινά και η επανέναρξη σειράς αθλητικών δραστηριοτήτων.

Στις 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία, στις 17 οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ωδεία, οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και Κολέγια, καθώς και τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, στις 21 του μήνα επαναλειτουργούν τα θερινά σινεμά, και στις 28 τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους.

Στις 15 Μαΐου αναμένεται να καταργηθούν οι αγορές με click away και click inside

«Δεν θα υπάρχει αυτή η διαδικασία στις 15 του μήνα» ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Ό,τι καταργείται είναι σε σωστή κατεύθυνση, το λιανεμπόριο όμως δεν πάει καλά και θέλει ενίσχυση» σημείωσε ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Θάνος Τσαγκάρης.

Σε επόμενη φάση, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα συζητηθεί η κατάργηση του sms στο 13033.

Επανεκκίνηση του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού

Στις 10 Μαΐου ξεκινούν οι προπονήσεις για ατομικά και ομαδικά αθλήματα που έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων-εφήβων-νέων) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα.

Στις 10 Μαΐου ανοίγουν και τα κολυμβητήρια για αθλούμενους πολίτες με self test ή εμβολιασμένους.

Από τις 15 Μαΐου ξεκινούν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο χαμηλό και χαμηλο-μεσαίο επίπεδο επικινδυνότητας.

Από τις 17 Μαΐου ξεκινούν οι προπονήσεις στις αθλητικές ακαδημίες με μικρά γκρουπ έως 10 άτομα.

Από τον Ιούνιο ξεκινούν οι αγώνες σε αθλήματα χωρίς επαφές και οι προπονήσεις σε ομαδικά αθλήματα.

Σημειώνεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 2.691 νέα κρούσματα κορονοϊού, 63 θάνατοι και 749 διασωληνωμένοι.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!