ΖΩΝΤΑΝΗ ΔΥΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ : ΥΦΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

 


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με τη στήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών, Τομέας ΜακεδονίαςΘράκης, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘’ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ’’, στο Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής, στις 16 Μαΐου 2021 και ώρα 17.30 μ.μ. 

Η εκδήλωση εστιάζει στο ενδυματολογικό τμήμα της γυναικείας παραδοσιακής φορεσιάς Ανατολικής Ρωμυλίας – Βόρειας Θράκης. Ειδικότερα, περιλαμβάνει την περιγραφή στολιδιών και εξαρτημάτων φορεσιών περιοχής Μεγάλο Μπογιαλίκι Αν.Ρωμυλίας - Β.Θράκης από την κα Παπαδοπούλου Μαρία και την ανάλυση του υφαντικού διάκοσμου των ποδιών περιοχής Καβακλί Αν. Ρωμυλίας – Β.Θράκης από τον κ. Παπαλιά Δημήτρη , χοροδιδάσκαλο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής . Οι εισηγήσεις βασίζονται στην προσωπική μελέτη και έρευνα των ομιλητών. 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικό περίπατο στις περιοχές της Αν.Ρωμυλίας – Β.Θράκης από το μουσικό σχήμα ΕΒΡΙΤΙΚΗ ΖΥΓΙΑ.

 Κύριος σκοπός της εκδήλωσης είναι η διάσωση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς καθώς και η δημιουργία ερεθισμάτων πολιτισμού , με κριτήριο πάντα την ποιότητα.

 Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέσω της πλατφόρμας zoom. Join Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/88418524876 Meeting ID: 884 1852 4876.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!