Άνοιξε η Νυμφαία για την διέλευση τουριστών

 


Το ωράριο του μεθοριακού σταθμού Μακάζα - Νυμφαία

 

Ο συνοριακός σταθμός της Νυμφαίας άνοιξε στις 7 το πρωί του Σαββάτου 22 Μαΐου για την διέλευση τουριστών, με τα προβλεπόμενα έγγραφα για την είσοδο τους στη χώρα.

Η διέλευση από τα σύνορα θα γίνεται από τις 7 το πρωί εως τις 11 το βράδυ.

Ο Βουλευτής Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης βρέθηκε εκεί νωρίς το πρωί και αφού συνομίλησε με τον επικεφαλή των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας στον συνοριακό σταθμό Τριαντάφυλλο Κιόρογλου, με τον οποίο βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία από την προηγούμενη Παρασκευή, καθώς και τους αρμόδιους του ΕΟΔΥ.

Στις δηλώσεις του ο κ. Πασχαλίδης σημείωσε ότι «Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ένα σοβαρό ζήτημα, το οποίο, αν δε διορθωνόταν άμεσα, θα είχαμε σοβαρές επιπτώσεις. Δεν είναι ώρα για να ασχοληθούμε με το τι έφταιξε. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ο καθένας έχει το μυαλό να κρίνει.  Σαν Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πήγα από την πρώτη στιγμή στη Νυμφαία, συμμετείχα στη σύσκεψη με βάση την οποία καθορίστηκε το σημείο για να γίνουν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι και είχα ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το Γραφείο του Πρωθυπουργού, τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος κ. Σκούμα και τον επικεφαλής της Αστυνομίας του συνοριακού σταθμού κ. Τριαντάφυλλο Κιόρογλου. Τις ενέργειές μου, λοιπόν, δεν μπορεί να τις αμφισβητήσει και να τις απαξιώσει κανείς, γιατί πολύ απλά είναι κατεγραμμένες, είναι σε απόλυτη σύμπνοια με τον κρατικό σχεδιασμό και έχουν αποτέλεσμα. Εγώ δεν ενεργώ για τη διαφήμιση και για τη προβολή. Εγώ με βροχές, με χιόνια, βρίσκομαι εκεί που πρέπει... Στη πρώτη γραμμή» ενώ συμπλήρωσε ότι «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε πως διαθέτει τα αντανακλαστικά να ανταπεξέρχεται σε επείγουσες καταστάσεις».

«Επισκέφθηκα σήμερα τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας, ο οποίος σύμφωνα με το υπ’ αριθ Φ.Ε.Κ. 2138 της 21ης Μαΐου 2021, έχει ανοίξει πλέον και είναι προσβάσιμος στους τουρίστες.

Συνομίλησα με τον επικεφαλής των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. στον συνοριακό σταθμό κ. Τριάνταφυλλο Κιόρογλου, με τον οποίο κρατώ ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας από τη προηγούμενη Παρασκευή, καθώς και με τους αρμόδιους του ΕΟΔΥ.

Επίσης, συνομίλησα με τους Προϊστάμενους του Ε.Ο.Τ. για τις χώρες Ρουμανία και Βουλγαρία, οι οποίοι ήδη από το πρωί ενημερώνουν τις αντίστοιχες αρχές των ανωτέρω χωρών. Όλα δουλεύουν»

«Η Νυμφαία άνοιξε!

Οι τουρίστες μπορούν να εισέρχονται από εδώ κανονικά στη χώρα μας, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα.

Ξέρω ότι οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό της Θάσου έχουν ανακουφιστεί, καθώς βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία.

Υπάρχουν κάποια ζητήματα ακόμα ανοιχτά, για τα οποία ήδη έχω ξεκινήσει ενέργειες προς επίλυσή τους. Έχουν να κάνουν περισσότερο με τους ανθρώπους που εργάζονται και θα συνεχίσουν να εργάζονται στον σταθμό νυχθημερόν, και δεν επηρεάζουν την λειτουργία του σταθμού εν γένει.

Δουλεύουμε όλοι μαζί, Κυβέρνηση, κρατικός μηχανισμός και πολίτες, για να κρατήσουμε τον τουρισμό όρθιο» κατέληξε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!