Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δ. Χαρίτου: Η κυβέρνηση παραπέμπει στις…καλένδες την κατασκευή της νέας μονάδας της ΔΕΗ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής

 


Με ερώτησή μου στη Βουλή ζήτησα από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να απαντήσει αν θα προχωρήσει η κατασκευή της νέας μονάδας παραγωγής ενέργειας της ΔΕΗ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, που αδειοδοτήθηκε από τη ΡΑΕ καθώς και τα μέτρα που θα λάβει για να προχωρήσει ο σχεδιασμός από τη ΔΕΗ, να υπάρξει επιχειρησιακό σχέδιο και να τηρηθούν τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα.

Η απάντηση του υπουργού Κ.Σκρέκα, δυστυχώς, επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει απόφαση για την κατασκευή της νέας μονάδας ΔΕΗ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Ενώ η κυβέρνηση αποφεύγει να αναλάβει δέσμευση, μεταθέτοντας τη λήψη απόφασης στην διοίκηση της ΔΕΗ, γεγονός που γεννά σοβαρότατα ερωτήματα για τις πραγματικές της προθέσεις.

Οι γενικόλογες μάλιστα και ασαφείς αναφορές ότι για τη λήψη απόφασης θα συνεκτιμηθούν το ευρύτερο οικονομικό πλαίσιο και η πορεία της ηλεκτρικής ενέργειας προκαλούν σοβαρή ανησυχία για το αν τελικά θα προχωρήσει η επένδυση της ΔΕΗ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Μία τέτοια στάση προκαλεί έντονο προβληματισμό γιατί την ίδια στιγμή ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της ενέργειας επεκτείνουν την δραστηριότητα τους στη Θράκης, ενώ η ΔΕΗ με ευθύνη της κυβέρνησης παραμένει καθηλωμένη, χωρίς σχέδιο για νέες μεγάλες επενδύσεις, όπως η μονάδα στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!