Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου στον υπουργό Υγείας: Αναγκαία η λειτουργία Εμβολιαστικών Κέντρων στα διοικητικά όρια του Δήμου Αρριανών

 


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: Αναγκαία η λειτουργία Εμβολιαστικών Κέντρων στα διοικητικά όρια του Δήμου Αρριανών

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Υγείας αναφορά την επιστολή του δημάρχου Αρριανών Ροδόπης  με θέμα «Λειτουργία Εμβολιαστικών Κέντρων στα διοικητικά όρια του Δήμου Αρριανών».

Ο Δήμος Αρριανών είναι ο μοναδικός Δήμος της Ροδόπης, όπου δε λειτουργεί κανένα εμβολιαστικό κέντρο, παρόλο που είχε προβλεφθεί στον αρχικό σχεδιασμό «Ελευθερία». Ενώ το υπουργείο δεν έχει λάβει υπόψη του τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Δήμου με τους πολλούς ορεινούς και απομακρυσμένους οικισμούς.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή η μη λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων στον συγκεκριμένο Δήμο δυσχεραίνει σημαντικά την προσπάθεια εμβολιαστικής κάλυψης του τοπικού πληθυσμού, καθώς οι πολύ μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις καθιστούν δύσκολη τη μετακίνηση, ιδιαίτερα για τους δημότες ορεινών και απομακρυσμένων οικισμών.

Η δημοτική αρχή ζητά τη λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων στον Δήμο Αρριανών για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών, την αύξηση των εμβολιασμών και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Επισυνάπτεται η επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

                                                                                                                         

Αθήνα, 10 Μαΐου 2021

 

Ο καταθέτων βουλευτής

Χαρίτου Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!