ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προς Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής:


" Σας στηρίζουμε αλλά... δεν έχουμε να πούμε κάτι για τα αιτήματά σας"


Καλησπέρα,

Με το πρόσχημα ότι απαιτείται η παραπομπή σε συγκεκριμένους ΚΑΔ που αφορούν το λιανικό εμπόριο γιατί το πεδίο εφαρμογής είναι ιδιαίτερα ευρύ, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποφεύγει επί της ουσίας να απαντήσει στα συγκεκριμένα αιτήματα που έθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, διά της αναφοράς που κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής , Ιλχάν Αχμέτ.

Υπενθυμίζεται ότι με το έγγραφό του που έφερε στην Βουλή ο Ιλχάν Αχμέτ, ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής ζητούσε ενόψει επανεκκίνησης του εμπορίου τα εξής μέτρα:

-       Παροχή   κεφαλαίου κίνησης με σκοπό την αγορά εμπορευμάτων για το πρώτο διάστημα επανεκκίνησης της λειτουργίας του λιανικού εμπορίου.

 

-       Ποσό ενίσχυσης επτά τοις εκατό (7%) επί του κύκλου εργασιών του ΚΑΔ της επιχείρησης.

 

-       Επιδότηση του μη μισθολογικού κόστους , για διάστημα τουλάχιστον έξη μηνών.

 

-       Δημιουργία ειδικού ακατάσχετου τροφοδότη  λογαριασμoύ.

 

-    Επαναφορά του μέτρου που αφόρα την έκπτωση 25%  στις εμπρόθεσμες καταβολές δόσεων των βεβαιωμένων (μη ληξιπρόθεσμων) Φορολογικών  υποχρεώσεων καθώς και υποχρεώσεων ΕΦΚΑ .


Προς :
Υπουργείο Οικονομικών , κ.Σταικούρα Χ.
Υπουργείο Ανάπτυξης , κ.Γεωργιάδη Α.


Κοινοποίηση:
Βουλευτές  Ν. Ροδόπης,
Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχ/τας
ΟΕΕ Θράκης
  
ΘΕΜΑ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ 

 

Αξιότιμοι Κύριοι,

Κύριο μέλημα για τη επαναλειτουργία της αγοράς είναι να καταστούν βιώσιμες οι εμπορικές επιχειρήσεις και να στηριχτούν στο πρώτο δύσκολο διάστημα .  Βασικό αίτημα των συναδέλφων μας είναι  η άμεση ρευστότητα, καθώς θα κληθούν να προμηθεύσουν  τα καταστήματα τους με νέα εμπορεύματα για τη προσεχή σεζόν.  Tο βασικό κεφάλαιο αγοράς  για τη κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών ξεπερνά το 45% του κύκλου εργασιών , τη στιγμή που η μείωση του κύκλου εργασιών σε τοπικό επίπεδο ξεπέρνα το 82%. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις  βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα με αποτέλεσμα να έχουν σωρεύσει από την αρχή της πανδημίας τεράστια αποθέματα (στοκ) εμπορευμάτων της περασμένης σεζόν, υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τα ασφαλιστικά ταμεία, το Δημόσιο και χρέη προς τα πιστωτικά ιδρύματα.  Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση παροχή κεφαλαίου κίνησης,  προκειμένου να  αντεπεξέλθουν στο σύνολο των υποχρεώσεών τους και να στηρίξουν τις θέσεις εργασίας, τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους.

 

Συγκεκριμένα τα μέτρα στήριξης που προτείνουμε είναι τα εξής :

 

-          Παροχή   κεφαλαίου κίνησης με σκοπό την αγορά εμπορευμάτων για το πρώτο διάστημα επανεκκίνησης της λειτουργίας του λιανικού εμπορίου.

 

-          Ποσό ενίσχυσης επτά τοις εκατό (7%) επί του κύκλου εργασιών του ΚΑΔ της επιχείρησης.

 

-          Επιδότηση του μη μισθολογικού κόστους , για διάστημα τουλάχιστον έξη μηνών.

 

-          Δημιουργία ειδικού ακατάσχετου τροφοδότη  λογαριασμoύ.

 

-          Επαναφορά του μέτρου που αφόρα την έκπτωση 25%  στις εμπρόθεσμες καταβολές δόσεων των βεβαιωμένων (μη ληξιπρόθεσμων) Φορολογικών  υποχρεώσεων καθώς και υποχρεώσεων ΕΦΚΑ .

 

 

Με τιμή,

Η Πρόεδρος                                    Ο Γραμματέας

Κωνσταντινίδου  Κυριακή                      Κασάπης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!