Ο Δήμαρχος Αρριανών Ριτβάν Αμέτ έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό για την λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων

 


Ο Δήμαρχος Αρριανών Ριτβάν Αμέτ σε συνέχεια της από 10 Δεκεμβρίου 2020 επιστολής του, απευθύνθηκε εκ νέου προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου για να επαναφέρει το θέμα της λειτουργίας εμβολιαστικών κέντρων εντός των διοικητικών ορίων του Δ. Αρριανών.

Στην επιστολή του αναφέρει ότι στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών - Επιχείρηση «Ελευθερία» για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού για την COVID-19 δεν έχει προβλεφθεί κάποιο εμβολιαστικό κέντρο ανάμεσα στα περιφερειακά ιατρεία του Δήμου Αρριανών. Η επιλογή αυτή δυσχεραίνει σημαντικά την προσπάθεια των δημοτών μας για εμβολιαστική κάλυψη καθώς με δεδομένο τις πολύ μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις καθίσταται δύσκολη η μετακίνησή τους.

Στην προσπάθεια όλων μας για να πετύχουμε το συντομότερο δυνατό ανοσία στον γενικό πληθυσμό και να επιταχύνουμε τους ρυθμούς εμβολιασμού μεταξύ των δημοτών μας, κρίνουμε σκόπιμο να δοθεί η δυνατότητα να λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα στην περιοχή μας.

Για τον λόγο αυτό ζητά να επανεξεταστεί σοβαρά η επιλογή των εμβολιαστικών κέντρων στην περιοχή του Δ. Αρριανών ώστε να επιλεγεί η καλύτερη δυνατή λύση για την εξυπηρέτηση των πολιτών και εν τέλη την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!