ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ Ε.Α. Κ. ΙΑΤΡΙΔΗΣ: Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΘΩΑ



Η επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στη Θράκη μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί , διότι ο συγκεκριμένος ΥΦΥΠΕΞ Γιαβούζ Σελίμ Κιράν έχει αρμοδιότητα τις μειονότητες.
Ο ΥΦΥΠΕΞ της Τουρκίας ο Κιράν είναι αυτός που τον Μάρτιο του 2019 , με την μεταναστευτική κρίση στον Έβρο, μίλησε περί “συνθηκών Άουσβιτς” στην περιοχή για τους μετανάστες που προέρχονται από την Τουρκία, τους οποίους βέβαια ο ίδιος και ο Ερντογάν τους έστελνε βίαια για να δημιουργήσουν προβλήματα στη χώρα μας και ειδικά στη Θράκη.
Το πιο απίστευτο είναι ότι εκτός του ότι η Ελληνική Κυβέρνηση επιτρέπει στον κ. Κιράμ να επισκέπτεται όποτε θέλει Έλληνες υπηκόους, αυτή η επίσκεψη έγινε χωρίς συνοδεία Έλληνα αξιωματούχου, αλλά με τη συνοδεία του Τούρκου πρέσβη! Ανεπίτρεπτο!
Ο Τούρκος Αξιωματούχος ήταν άκρως προκλητικός, μίλησε και για δήθεν « Τουρκική μειονότητα» και στη Θεσσαλονίκη και Ρόδο, μίλησε για δήθεν καταπίεση της μειονότητας και γενικά ήρθε στη χώρα μας να επιδείξει την περιφρόνηση του προς το Διεθνές Δίκαιο και τους νόμους του Ελληνικού Κράτους και δυστυχώς δεν πήρε την απάντηση την κατάλληλη από το δικό μας ΥΠΕΞ! Έπρεπε να συνοδεύεται , και να είχε ήδη διακοπεί η επίσκεψή του και να αναχωρήσει πάραυτα για Τουρκία ως ανεπιθύμητο πρόσωπο!!

Με αφορμή την  επίσκεψη Τούρκου ΥΦΥΠΕΞ  Γιαβούζ Σελίμ Κιράν στη Θράκη θα ήθελα να εκφράσω  τις ανησυχίες μου αλλά και να υπενθυμίσω για άλλη μια φορά κάποια γεγονότα τα οποία έχουμε υποχρέωση να τα θυμόμαστε.

Δεν θα κουραστώ να μιλώ και  να γράφω ,μαζί με άλλους βέβαια που  ενδιαφέρονται και  πονάνε πραγματικά τη Θράκη ,  ότι στην Θράκη η Τουρκία δουλεύει εδώ και δεκαετίες μεθοδικά, για να καταλάβει  και να ελέγξει την περιοχή. Και προς το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί τους ψευτομουφτήδες , ακραία στοιχεία όπως το κόμμα Ισότητας ,ειρήνης και φιλίας (DEP), το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής  και τις επισκέψεις διαφόρων Τούρκων Αξιωματούχων.Άλλωστε έχει επισημανθεί πολλές φορές ότι το επόμενο βήμα της Τουρκίας είναι η Θράκη και δεν πρέπει να το αγνοούμε.

Ο καλύτερος σύμμαχός της όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή την επιδίωξή της , είναι η αδιαφορία του Πολιτικού μας Προσωπικού. Το οποίο για να κερδίσει μερικά ψηφαλάκια  παραπάνω, δεν δίστασε να “χορεύει” στους ρυθμούς που το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής ήθελε.

 « Αρκεί να σ΄ έβλεπαν να μπαίνεις στο Τουρκικό Προξενείο κι έβγαινες βουλευτής» , είχε πει ο για πολλά χρόνια  Βουλευτής Ξάνθης και πρώην  Αντιπρόεδρος της Βουλής, ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Κανένας όμως από τους Πολιτικούς  δεν συγκινήθηκε.

Αυτό που εντυπωσιάζει αλλά και προβληματίζει ταυτόχρονα , είναι ότι όλα αυτά δεν είναι μυστικά. Είναι γνωστά στους Πολιτικούς μας και ειδικά στους Πολιτικούς της περιοχής της Θράκης . Και η αδιαφορία τους να ενεργοποιηθούν είναι πλέον εξοργιστική και δημιουργεί εύλογα  ερωτηματικά.

Είμαι αναγκασμένος  να υπενθυμίσω την  ομιλία του υιού του εθνικιστή Αχμέτ Σαδίκ στην Κομοτηνή, διότι καλόν είναι κάπου-κάπου κάποια γεγονότα να τα θυμόμαστε . Ήταν μια ομιλίαιδιαιτέρως προκλητική την οποία   έκανε το 2014 στο ετήσιο μνημόσυνο του πατέρα του . Η μετάφραση της ,γιατί μίλησε στα τουρκικά,  έγινε από τα tourkikanea.gr.

 Ο  Λεβέντ Σαδίκ  ,ο  προστατευόμενος του Ερντογάν που αλωνίζει στην Ελλάδα,  εκμεταλλεύεται σε κάθε ευκαιρία το όνομα του πατέρα τουΑχμέτ Σαδίκ, ο οποίος ήταν ο  ιδρυτής του  Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, DEB. Όπως ο ίδιος ο Λεβέντ Σαδίκ  είχε δηλώσει σε συνέντευξή του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν του έδωσε την πολιτική ευχή να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί για τα  δίκαια των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης». Προς το παρόν έχει επιλέξει την οικονομική εισβολή και πρωταγωνιστεί στην αγορά κερασιών και βάμβακος.

Οι επιχειρηματικές του δραστηριότητεςβέβαια, συνδέονται  με τη μεθοδική προσπάθεια της Αγκυρας να ελέγξει οικονομικά τη Θράκη μέσω του πλήρους ελέγχου της πρωτογενούς εξαγώγιμης παραγωγής.

Ο Λεβέντ Σαδίκ είχε επίσης δηλώσει  προκλητικά , αυτά που στην Αθήνα παριστάνουν ότι δεν ακούν. Ότι «οι τούρκοι της Δυτικής Θράκης είναι η μεγαλύτερη μειονότητα παγκοσμίως». Δεν το είπε τυχαία. Άφησε μάλιστα  και υπονοούμενα ότι το τροχαίο στο οποίο ο πατέρας του έχασε τη ζωή του «ήταν ύποπτο».Και δεν του απάντησε κανείς όπως του έπρεπε και να τον βάλει στη θέση του!! Απόλυτη σιωπή!! Όπως απόλυτη σιωπή επικρατεί και σε αντίστοιχες δηλώσεις του Εντογάν και του Τσαβούσογλου αλλά και άλλων ακραίων στοιχείων στη Θράκη!!

« Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα καθώς 19 χρόνια μετά από την πιο πικρή μέρα της ζωής μου, σαν να εξατμίσατε όλους τους πόνους από μένα και την οικογένεια μου.

Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης ίσως είναι η μεγαλύτερη ομάδα παγκοσμίως. Εμείς είμαστε μια μειονότητα-ομάδα που υπακούμε στους κανόνες, ξέρουμε πόση ζημιά μπορεί να προκαλέσει η κίτρινη και η κόκκινη κάρτα, όπως ξέρουμε καλά και το τίμημα του ντισκαλιφιέ. Δεν ξέρουμε να κάνουμε κόλπα. Δεν ξέρουμε να αλλάζουμε τους κανόνες, να στήνουμε σικέ αγώνες και να ματαιώνουμε και όποιους το μαθαίνουν τους αποβάλουμε από την ομάδα.

Κύριε υπουργέ μου !

Σήμερα βρίσκονται μαζί μας περίπου 75 εκπρόσωποι συλλόγων. Βραβευμένοι κολυμβητές, διαιτητές μας, αθλητές ορεινής ποδηλασίας, παλαιστές μας, ποδοσφαιριστές φίλοι μας, δάσκαλοι πολεμικών τεχνών, δύτες μας, εν ολίγοις μεγάλο τμήμα του αθλητισμού βρίσκεται σαν ένα σώμα εδώ.

Ο Σαδίκ Αχμέτ ήταν ένας τίμιος και περήφανος άνθρωπος αλλά και αθλητής. Από μια τέτοια γενιά έρχεται και η συνέχεια. Υπάρχει δηλαδή νεότητα, πειθαρχία, ευγένεια και δέσμευση στον αγώνα. Αυτό που δεν υπάρχει είναι υποκρισία, κουτσομπολιό, ψέμα και τεμπελιά.

Εμείς με τα ήθη, τα έθιμα και την ευγένεια που παραλάβαμε από εσάς αξιότιμοι πρόγονοι, αγκαλιάζουμε σφικτά τον αγώνα με την επωνυμία Δυτική Θράκη

Είμαστε μια δυναμική νεολαία. Η στάση μας είναι ανοιχτή και ξεκάθαρη. Είμαστε όρθιοι και ισχυροί. Εσείς αξιότιμοι καλεσμένοι είστε η καλύτερη ντόπα για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, χέρι της Τουρκικής Δημοκρατίας ως κράτους-εγγυήτριας δύναμης πρέπει να είναι αισθητό.

Αξιότιμοι φίλοι και ομογενείς !

19 χρόνια πριν, η ζωή μας ήρθε άνω κάτω, αλλά εγώ και η οικογένεια μου σταθήκαμε όρθιοι. Η στάση μας ποτέ και υπό καμία συνθήκη δεν χάλασε και ούτε πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Πριν από δύο μήνες το κόμμα DEB που ίδρυσε ο αείμνηστος Αχμέτ Σαδίκ, κατέβηκε για πρώτη φορά στις εκλογές και συγκεκριμένα στις ευρωεκλογές. Ο λαός μας στήριξε την κληρονομιά του. Στήριξε με ενθουσιασμό και χαρά το κόμμα που ίδρυσε ο ηγέτης του. Αποτέλεσμα : Πρώτο βγήκε ! Πειθαρχία και πάλι πειθαρχία.

Οι νέοι με την στήριξη και την πνευματική ισχύ των μεγαλυτέρων, το πέτυχαν και σε δύο νομούς βγήκαμε πρώτοι. Πριν από 3-4 χρόνια πάλι από αυτό το βήμα, ενώπιον του αείμνηστου πατέρα μου, απευθυνόμενος σε εσάς πολύτιμοι φίλοι μου, είχα αναφέρει το εξής : ¨Οι οργανωμένες κοινότητες διοικούνε τις μη οργανωμένες μάζες¨.

Το πιο καλό παράδειγμα για αυτό ήταν οι εκλογές της 25/5/2014 στις οποίες οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης έγραψαν ιστορία. Επίσης από το ίδιο βήμα σας είχα δώσει μια υπόσχεση. Σας είχα υποσχεθεί πως όταν μας χρειαστείτε σαν οικογένεια, θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή. Θυμάστε πως και αυτό έγινε. Όταν το κόμμα DEB μας ανακοίνωσε την απόφαση του, τα παρατήσαμε όλα και εργαστήκαμε στην Δυτική Θράκη μέρα-νύχτα. Εγώ δεν μπόρεσα ποτέ να ψηφίσω τον αείμνηστο πατέρα μου. Αλλά πριν από δύο μήνες ψήφισα τον αείμνηστο Αχμέτ Σαδίκ. Εγώ σας ευχαριστώ διότι δώσατε το δικαίωμα σε μένα, στην αδερφή μου και στην σύζυγο μου να ψηφίσουμε τον αείμνηστο Αχμέτ Σαδίκ. Εσείς με 43 χιλιάδες ψήφους κάνατε το DEB πρώτο κόμμα. Αυτή η επιτυχία δεν είναι δική μου, είναι δική μας. Τις λέξεις εγώ και εσύ πρέπει να τις βγάλουμε από το λεξιλόγιο μας, είμαστε στο εμείς ! Ευτυχώς είχαμε την ευκαιρία να εκπληρώσουμε τον λόγο μας. Εσάς που κατά την 19η επέτειο του θανάτου του αγαπημένου πατέρα μου που έφυγε από ανάμεσα μας μετά από ένα ύποπτο ατύχημα δεν μας αφήσατε μόνους, όπως και για τις προσευχές σας για τον αείμνηστο και για όλους αυτούς που μόχθησαν σε αυτό τον αγώνα, σας ευχαριστώ ιδιαίτερα εξ ονόματος της οικογένειας μου, αλλά και εξ ονόματος των Τούρκων της Δυτικής Θράκης¨.»

Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί 25/7/2014

Αυτά τα ακραία στοιχεία δυστυχώς επιτρέπουμε να δρουν και να προκαλούν ανενόχλητα στη Θράκη κατ’ εντολή του Ερντογάν και της Τουρκίας γενικότερα!!!

Αλήθεια,  γιατί επιτρέπουμε τέτοιες επισκέψεις Τούρκων Αξιωματούχων στη Θράκη που γίνονται κατ’ εντολή του Ερντογάν  , όταν γνωρίζουμε εξ αρχής ποιος είναι ο πραγματικός  στόχος τους?

Μέχρι πότε η Θράκη  θα πληρώνει την  αδιαφορία και τα λάθη της εκάστοτε Κυβέρνησης ?

Η Θράκη πρέπει επιτέλους να μας ενεργοποιήσει όλους και να   μας ενώσει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!