ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ – εκφράζουµε την πλήρη αντίθεσή µας στο παρωχηµένο αντιπαιδαγωγικό και αντιλαϊκό µέτρο της θέσπισης της ΕΒΕ Η φετινή, εξαιρετικά δύσκολη για την εκπαιδευτική κοινότητα, σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της, µε την κυβέρνηση της Ν∆ να έχει εξαντλήσει όλη τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία της και στους υποψηφίους µαθητές της Γ΄ Λυκείου. Ως grand finale της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της η κυβέρνηση, που οµνύει στο όνοµα της κακώς εννοούµενης «αριστείας» και διαρρηγνύει µε αναίδεια τα όνειρα χιλιάδων νέων ανθρώπων, θεσπίζει και εφαρµόζει από την παρούσα χρονιά την Ε.Β.Ε. (ελάχιστη βάση εισαγωγής) για την τριτοβάθµια εκπαίδευση.

 Η κούρσα του ανταγωνισµού και της αποστήθισης στην οποία καλούνται οι µαθητές µας να συµµετέχουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έχει αποδειχτεί πόσο άδικη, ανώφελη και επιζήµια είναι ως παιδαγωγική και διδακτική διαδικασία. ∆εν φτάνει, όµως, αυτό για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευµάτων. Επιβάλλει το ανάλγητο µέτρο της ΕΒΕ, ώστε να κλείσει την πόρτα της δηµόσιας Τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης σ’ αυτούς που αποκλίνουν από τα κανονιστικά µοντέλα των ‘αρίστων’ κυβερνώντων µας… ακόµη κι αν υπάρχουν διαθέσιµες θέσεις σ’ αυτά. 

Ωστόσο, δεν επιβάλλεται δεν επιβάλλεται από την κυβέρνηση της Ν∆ καµιά ΕΒΕ από την κυβέρνηση της Ν∆ καµιά ΕΒΕ στην εισαγωγή στην εισαγωγή των ίδιων µαθητών στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια/ πανεπιστήµια, των οποίων, µάλιστα, τους τίτλους µε ιστήµια, σπουδή φρόντισε να εξισώσει µε το πτυχίο του δηµόσιου πανεπιστηµίου. Λίγες µέρες πριν την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθµός των θέσεων στα πανεπιστήµια της χώρας ανέρχεται στις 77.415, χλευάζοντας και εξαπατώντας τους υποψήφιους µαθητές και τις οικογένειές τους, εφόσον - ∆εν διευκρινίζει ότι αν ο υποψήφιοι µαθητές δεν πετύχουν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής των τµηµάτων για τα οποία ενδιαφέρονται δεν θα εισαχθούν στη σχολή που επιθυµούν και πολλές θέσεις θα µείνουν κενές. ∆εν διευκρινίζει ότι «Άλλο ο αριθµός των θέσ «Άλλο ο αριθµός των θέσεων και «Άλλο ο αριθµός των θέσεων και άλλο πόσοι θα καταφέ εων και άλλο πόσοι θα καταφέρουν να ρουν να περάσουν λόγω ΕΒΕ», περάσουν λόγω ΕΒΕ», - Αποκρύπτει ότι θα αφήσει 25.000 - 30.000 υποψήφιους 30.000 υποψήφιους εκτός ΑΕΙ, - Αποκρύπτει ότι θα οδηγήσει οδηγήσει περίπου 200 πανεπιστηµιακά τµήµατα σε 50 πόλεις περίπου 200 πανεπιστηµιακά τµήµατα σε 50 πόλεις σε απώλεια φοιτητών, φοιτητών, - Αποκρύπτει ότι θα αναδροµολογήσει αναδροµολογήσει τους µαθητές και τις µαθήτριες στα ιδιωτικά κολέγια, στη φθηνή κατάρτιση και στην απλήρωτη ανήλικη µαθητεία, - Αποκρύπτει ότι θαµειώσει κατακόρυφα τον µειώσει κατακόρυφα τον µειώσει κατακόρυφα τον αριθµό των εισακτέων αριθµό των εισακτέων αριθµό των εισακτέων από τα ΕΠΑΛ και θα αποκλείσει ΕΠΑΛ τους µαθητές των Εσπερινών Λυκείων (Γενικά και Επαγγελµατικά Λύκεια) από την πρόσβαση στα ΑΕΙ, - Αποκρύπτει ότι θα υποβαθµίσει/συγχωνεύσει/κλείσει υποβαθµίσει/συγχωνεύσει/κλείσει πανεπιστηµιακά τµήµατα, κυρίως των πανεπιστηµιακά τµήµατα περιφερειακών ΑΕΙ. Απώτερος σκοπός της κυβέρνησης της Ν∆ είναι να «συρρικνώσει» το δηµόσιο Πανεπιστήµιο, να «συρρικνώσει» το δηµόσιο Πανεπιστήµιο, περιορίζοντας δραστικά τους φοιτητές και απειλώντας τα ιδρύµατα µε οικονοµική ασφυξία, σε περίπτωση που δεν οικονοµική ασφυξία πειθαρχήσουν στις κυβερνητικές εντολές. 

Ως Επιτροπή Ως Επιτροπή Επιτροπή Παιδείας Παιδείας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ του ΣΥΡΙΖΑ του ΣΥΡΙΖΑ –  εκφράζουµε την πλήρη αντίθεσή µας στο παρωχηµένο,  αντιπαιδαγωγικό και αντιλαϊκό µέτρο της θέσπισης της ΕΒΕ που µόνη στόχευση του έχει την αύξηση των κερδών των ιδιωτικών πανεπιστηµίων και την ραγδαία αύξηση των µορφωτικών ανισοτήτων. αύξηση των µορφωτικών ανισοτήτων. Καλούµε την εκπαιδευτική κοινότητα _ τους µαθητές και τις οικογένειές τους, τους εκπαιδευτικούς _ και την κοινωνία της Ροδόπης να καταδικάσει και να σταθεί απέναντι στα συµφέροντα και τις επιδιώξεις που εξυπηρετούν οι συγκεκριµένες κι άλλες παρεµφερείς πρακτικές της κυβέρνησης της Ν∆. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσµεύεται πως θα καταργήσει το σύστηµα της Ν∆ για εισαγωγή στα Πανεπιστήµια, όπως και κάθε «νοµοθέτηµα Κεραµέως» που ταλαιπωρεί και δοκιµάζει τους εκπαιδευτικούς, τους µαθητές και τις οικογένειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!