Εορτασμός της 14ης Μαΐου – Επέτειος Απελευθέρωσης της Θράκης στους Δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Σαμοθράκης

 


ΣΧΕΤ.: α) Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθ. 398, ΦΕΚ 277, Τεύχος Α΄, 16-12-1998

             β) Απόφαση υπ’ αριθ. 42/2002 του Νομαρχιακού Συμβουλίου του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου

 

Με το υπ’ αριθ. 398 Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ Α΄277, 16-12-1998) καθιερώθηκε η 14η Μαΐου ως δημόσια τοπική γιορτή για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, και με τηνυπ’ αριθ. 42/2002 Απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου ορίστηκαν τα βασικά σημεία του προγράμματος εορτασμού.

Σύμφωνα με τα ως άνω σχετικά, σας στέλνουμε συνημμένα το πρόγραμμα εορτασμού της 14ης Μαΐου – Επετείου της απελευθέρωσης της Θράκης,που αφορά τους Δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Σαμοθράκης, και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας.Σας γνωρίζουμε ότι, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, φέτος θα πραγματοποιηθούν  με μικρό αριθμό προσκεκλημένων, σεβόμενοι απόλυτα τις αποφάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας.     

 

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΒΡΟΥ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Α.Μ.Θ.

 

 

 

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΙΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

Για φέτος το πρόγραμμα στους Δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Σαμοθράκης διαμορφώνεται ως εξής:

ΓΕΝΙΚΑ

1.   Γενικός σημαιοστολισμός του Δημοτικού Καταστήματος, των Δημοσίων Υπηρεσιών, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ., των σπιτιών και των ιδιωτικών καταστημάτων, από την 8η πρωινή ώρα της 13ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 14ης Μαΐου 2021.

2.   Φωταγώγηση του Δημοτικού Καταστήματος, όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 13ης και 14ης Μαΐου 2021.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-5-2021

Ομιλία για την επέτειο της απελευθέρωσης στα σχολεία όλων των βαθμίδων κατά την τελευταία ώρα του προγράμματος.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16-5-2021

Δοξολογία στην έδρα κάθε Δήμου, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του Δήμου, τηρουμένων των ισχυουσών υγειονομικών διατάξεων. Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας, μετά τη δοξολογία στο ναό, από Δημοτικό Σύμβουλο που ορίζεται από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΒΡΟΥ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Α.Μ.Θ.

 

 

 

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΙΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!