ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥΚΟΜΜΑΤΟΣ EPP Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ MONITORING COMMITTEE ΤΟΥΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 


Σε μια ακόμη πιο κρίσιμη Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης εκτός από την Επιτροπή Επιλογής Δικαστών του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Επικ. Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.

Τον Θρακιώτη πολιτικό τον εισηγήθηκε για το ρόλο αυτό η Επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας Ντόρα Μπακογιάννη και έγινε ομόφωνα δεκτός από το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην σημαντική Επιτροπή Παρακολούθησης(Monitoring Committee).

Η υπεραξία αυτής της Επιτροπής, στην παρούσα συγκυρία της διεθνούς αναστάτωσης που βιώνουμε, έγκειται στην ευθύνη των μελών της να διαμορφώνουν εκθέσεις για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της εύρυθμης λειτουργίας της Δημοκρατίας στο εσωτερικό Κρατών(όπως πρόσφατα σε Τουρκία, Ρωσία, Αζερμπαϊτζανκ.α), όπου καταγράφονται σχετικές καταγγελίες ή εφαρμόζονται κυβερνητικές πολιτικές που αντιβαίνουν στις αρχές και τις αξίες που υπηρετεί το Συμβούλιο της Ευρώπης ως διεθνής Οργανισμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πυξίδα και μέτρο για την προειδοποίηση των Κυβερνήσεων να συμμορφωθούν είναι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, την οποία εγγυάται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τα 47 Κράτη-Μέλη του Οργανισμού.

Η ευρωπαϊκή αποδοχή του Θρακιώτη πολιτικού και η διεθνής εκτίμηση στην πολιτική του εμπειρία και την ακαδημαϊκή του κατάρτιση, αποτελούν αναγνώριση για τον ίδιο, τιμή για τον τόπο του αλλά και ευκαιρία για την ανάδειξη τόσο της Θράκης, όσο και της Ελλάδας διεθνώς.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!