Επικοινωνία με τον διοικητή του e-ΕΦΚΑ είχε ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.Π με θέμα τις εκκρεμείς συντάξεις

 


Ο Πρόεδρος του συλλόγου  Γ.Δημητριάδης,  ήρθε σε επικοινωνία με τον Διοικητή του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης e-Ε.Φ.Κ.Α. κ. Χρήστο Χάλαρη. Από την πλευρά του συλλόγου ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.Π. εξέθεσε προς τον κ. Χάλαρη μια σειρά από προτάσεις-λύσεις για το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, μια από αυτές ήταν και η άμεση αξιοποίηση των 500 νέων επιστημόνων με εμπειρία στο κομμάτι των συντάξεων. Οι επιστήμονες αυτοί κάλυπταν καίριες θέσεις σε νευραλγικά πόστα, είχαν συναλλαγή με κοινό, διέθεταν κωδικούς πρόσβασης καθώς υπέγραφαν και εξέδιδαν συνταξιοδοτικές αποφάσεις. Συνεπώς η πρόσληψη τους αποτελεί  μια συνθήκη ‘Win-Win’ γιατί παράλληλα με την άμεση καταπολέμηση των εκκρεμών συντάξεων ταυτόχρονα μπορεί να καταπολεμηθεί και η ανεργία των νέων επιστημόνων αλλά και το φαινόμενο του brain drain.

Τόνισε δε, ότι το προσωπικό αυτό θα πρέπει να είναι έμπειρο, ικανό και καταρτισμένο για την ταχύτερη διεκπεραίωση των συνταξιοδοτικών αιτημάτων και λοιπών υποθέσεων. 

Ένα από τα  αιτήματα-προτάσεις  του Συλλόγου,  είναι και η άμεση διενέργεια ενός διαγωνισμού με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου (Σ.Ο.Χ.) μέσω ΑΣΕΠ για 500 θέσεις σε όλα τα Υποκαταστήματα και τις  Διευθύνσεις του e-Ε.Φ.Κ.Α..

Άλλη μια δραστική λύση για το πρόβλημα της υποστελέχωσης του φορέα είναι και η δημιουργία ‘δεξαμενής’ ανθρώπινου δυναμικού, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το λοιπό επικουρικό προσωπικό για την στελέχωση του ΕΣΥ. 

 

Από την πλευρά του ο Διοικητής του e-Ε.Φ.Κ.Α. κ. Χάλαρης απάντησε για όλα τα παραπάνω ως εξής:

1.    Το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων αφορά μόνο την περιοχή της Αττικής και όχι το σύνολο της ελληνικής Επικράτειας. Τόνισε δε ότι δεν υπάρχει θέμα εκκρεμών συντάξεων σε μεγάλο βαθμό.

 

2.    Θα ζητήσει άμεση εκκίνηση των διαδικασιών για πρόσληψη 100 ατόμων με σύμβαση έργου, με απαραίτητη προϋπόθεση την προϋπηρεσία τουλάχιστον 9 μηνών, όπως και για τις μόνιμες προσλήψεις. 

 

3.   Θα αξιοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τους 100 συνταξιούχους που επαναφέρει πίσω στα τμήματα των συντάξεων με σύμβαση έργου.

 

4.    Για το αίτημα του Συλλόγου σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού για 500 θέσεις απάντησε ότι δεν είναι της αρμοδιότητάς του και ότι το ζήτημα αυτό θα το διευθετήσει σε συνεργασία με τον Υπουργό Εργασίας Κ.Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό Π.Τσακλόγλου. 

 

Το Δ.Σ. του ΠΑ.ΣΥ.ΠΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!