Αποστομωτική απάντηση των μουσουλμάνων της Θράκης στον Τσαβούσογλου: «Eίμαστε Έλληνες»

 


Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της προχθεσινής επίσκεψης του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, καθώς ήρθε σε δημόσια αντιπαράθεση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για «μειονότητα» και πήρε την απάντησή του από τον Έλληνα, όμως εξίσου σημαντική είναι η άποψη των μουσουλμάνων της Θράκης, που στέλνουν το δικό του μήνυμα στην απέναντι πλευρά.

«Είμαστε καταρχάς Έλληνες πολίτες. Μου άρεσε αυτό που άκουσα ότι ο υπουργός Εξωτερικών λέει αυτά που εμείς τα λέμε εδώ και χρόνια» είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «Η Ελπίδα».

H Σαμπιχά Σουλεϊμάν που είναι ακριβίστρια, παλεύει για τα δικαιώματα των κατοίκων στο Δροσερό της Ξάνθης.  Όπως λέει, «υπάρχει μια ομάδα ανδρών, δέκα άνθρωποι και αλωνίζουν με τον τρόπο που έχουν εκπαιδευτεί πως να συζητάνε για να μπορούν να περάσουν στον εγκέφαλο κάθε Έλληνα πολίτη Ρομά αυτά που θέλουν να τους περάσουν».

«Οι φίλες μου είναι χριστιανές και μουσουλμάνες η κολλητή μου είναι χριστιανή. Είμαστε σαν αδέρφια» είπε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης.

πηγη: e evros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!