Δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της covid-19 την ερχόμενη εβδομάδα


 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό Έβρου, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου- Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ διοργανώνει δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapidtests) για τον κορωνοϊό, την ερχόμενη εβδομάδα ως εξής:

 

·         τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, ώρες 10:00 έως 15:00, στην περιοχή Άβαντος (στην αλάνα Κακαλή) στην Αλεξανδρούπολη, και υποστηρίζεται από το Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης

 

·         την Τρίτη 6 Απριλίου 2021, ώρες 9:30 έως 14:00  στο Κοινοτικό ΚατάστημαΔαδιάς, από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τον Δήμο Σουφλίου

 

·         την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, ώρες 10:00 έως 14:00 στην Κεντρική Πλατεία Νέας Ορεστιάδας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ορεστιάδας, με την υποστήριξη του Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ορεστιάδας

 

·         την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, ώρες 9:00 έως 14:00, στο χώρο του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΤΕΛ) Αλεξανδρούπολης, από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με το Σωματείο Ιδιοκτητών Υπεραστικών Λεωφορείων ΚΤΕΛ Ν. Έβρου. Η παρούσα δράση απευθύνεται σε ταξιδιώτες, προσωπικό του ΚΤΕΛ και τον γενικό πληθυσμό.

 

·         τηνΠαρασκευή 9 Απριλίου 2021, ώρες 9:00 έως 14:00 στο ΚΑΠΗ του Δήμου Σουφλίου, από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τον Δήμο Σουφλίου,για τον γενικό πληθυσμό.

 

Για τη μετακίνησή τους με σκοπό τη συμμετοχή στην δειγματοληψία για έλεγχο με rapidtests οι πολίτες θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033. Στη συνέχεια θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Έπειτα οι πολίτες θα υποβάλλονται στην εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και λήψη του δείγματος για τον κορωνοϊό. Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ covid-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου.

Η παρούσα δράση έχει στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ., ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!