Επιστολή Αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα & Οικισμών προς ΥΠΑΑΤ υπέρ κερασοπαραγωγών

 


Ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα και Οικισμών του Δήμου Κομοτηνής Αχμέτ Εμρέ σε επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό στις 15 Απριλίου 2021 ζητάει να συμπεριληφθεί η Ροδόπη στις Περιφερειακές Ενότητες όπου μπορεί κατά παρέκκλιση να διατεθεί τοεντομοκτόνο σκεύασμαEXIREL10 SE.

Αναφέρει ότι ενημερώθηκε «από  κερασοπαραγωγούς οικισμών του Δήμου Κομοτηνής που συναντούν προβλήματα στον έλεγχο των μυζητικών και μασητικών εντόμων ότι ως μόνη λύση αντιμετώπισης αυτών προβάλλει η χρήση του σκευάσματος EXIREL10 SE, σύμφωνα με την εμπειρία τους και την καθοδήγηση που λαμβάνουν από τους εξειδικευμένους στην καλλιέργεια γεωπόνους της περιοχής μας».

Στη συνέχεια, παραπέμπει στην «απόφαση του Προϊστάμενου της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας του ΥΠΑΑΤ κ. Δ. Μηλαίου με Αρ. Πρωτ.  11820/312657 (2-4-2021) να δοθεί κατά παρέκκλιση άδεια διάθεσης στην αγορά του συγκεκριμένου φυτοπροστατευτικού προϊόντος για περίοδο 120 ημερών σε συγκεκριμένες Περιφερειακές Ενότητες», ζητώντας να συμπεριληφθεί  η Ροδόπη σ’ αυτές έτσι ώστε οι παραγωγοί κερασιού να προχωρήσουν απρόσκοπτα στη χρήση του συγκεκριμένου εντομοκτόνου.

Τέλος, αναφέρει:«Οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής μας οικονομίας και βιώνουμε μαζί τους την αγωνία, τα οικονομικά αδιέξοδα αλλά και την πρόθεσή τους να προστατεύσουν με κάθε τρόπο τα προϊόντα που η εύφορη γης της Ροδόπης γεννά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!