Πασχαλινά δέματα από τη Φιλόπτωχο για άπορους συμπολίτες

 


35 Πασχαλινά δέματα μοίρασε η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Κομοτηνής και χρηματικά βοηθήματα σε άπορους συμπολίτες μας


35 Πασχαλινά δέματα μοίρασε η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Κομοτηνής και 10 χρηματικά βοηθήματα σε άπορους συμπολίτες μας. Η διανομή έλαβε χώρα στα γραφεία του Σωματείου.

Η πρόεδρος του σωματείου Σμαράγδα Μπραντζουκάκη τόνισε μεταξύ άλλων ότι «συγκεντρώσαμε 35 δέματα τα οποία περιέχουν 15 είδη, μεταξύ αυτών και δύο κιλά αρνάκι, συν δέκα βοηθήματα τα οποία θα τα δώσουμε σε μοναχικά άτομα, κυρίως άντρες, για να έχουν ένα χαρτζιλίκι ενόψει Πάσχα. τυρί προσφορά του κου Δουκίδη, βούτυρο, μαρμελάδες, γάλα, ζάχαρη, λάδι, ζυμαρικά, παριζάκι, τυρί, κασέρι, τσουρέκι προσφορά από το Πικολίνο Αλεξανδρούπολης, αυγά προσφορά του Λάκη Σαμουρκασίδη, καφέ Τα είδη προέρχονται από προσφορές μελών, είτε σε είδος είτε σε χρήματα, αλλά και από επιχειρηματίες της περιοχής μας»

Παράλληλα με τα πασχαλινά δέματα οι Κυρίες της Φιλοπτώχου δίνουν και μηναία βοηθήματα σύμφωνα με την κυρία Μπραντζουκάκη που σημείωσε ότι «δίνουμε τακτικά βοηθήματα, δίνουμε γύρω στα 500 ευρώ κάθε μήνα, σε 10 οικογένειες από 50 ευρώ, τα μισά εκ των οποίων πάνε σε παιδιά της Κομοτηνής που σπουδάζουν εκτός Κομοτηνής. Τα χρήματα δεν είναι πολλά, αλλά είναι ένα εισιτήριο, ένα μικρό χαρτζιλίκι. Δεν επιδοτούμαστε από το κράτος, δεν παίρνουμε ούτε ευρώ από το κράτος, αλλά με ό,τι μπορούμε και με αυστηρή διαχείριση χωρίς να ξεφεύγει ούτε δεκάρα, προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε και κυρίως από τις συνδρομές τις οποίες φέτος είμαστε το μοναδικό σωματείο που παρότι δεν έχουμε δράσεις όπως Χριστουγεννιάτικο μπαζαρ, λόγω της πανδημίας, καταφέραμε να τις μαζέψουμε όλες».

«Είμαστε το αρχαιότερο σωματείο της περιοχής, 90 και… ετών», δήλωσε η κ. Μπραντζουκάκη. Πρόκειται για ένα φιλανθρωπικό σωματείο χωρίς καμία σκοπιμότητα πέραν καθαυτής της προσφοράς στον συνάνθρωπο. Τα περίπου 500 ταμειακά τακτοποιημένα μέλη του δίνουν κάθε χρόνο συνδρομές, ενώ περί τις 180 είναι οι κυρίες που αναπτύσσουν ενεργό δράση. Αυτή η προσφορά μετρά πλέον πολλές δεκαετίες, εννιά για την ακρίβεια, κι αν κρίνουμε από την καλοσύνη των μελών της Αδελφότητας, είμαστε σίγουροι ότι η προσφορά θα συνεχιστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!