ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΜΘΣτην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη 13/04  συζητηθήκαν τα  τρία από τα τέσσερα αιολικά πάρκα της Ροδόπης που στην προηγούμενη συνεδρίαση δεν είχαν συζητηθεί, παρόλο που είχε κρατήσει επτά ώρες.

Στην συνεδρίαση η Περιφέρεια είπε «ναι» κατά πλειοψηφία με 28 υπέρ και 11 ψήφους κατά, στις ανεμογεννήτριες στον Κέχρο του Δήμου Αρριανών στην θέση «Λόφος-Πουλιά» και «ναι» στις ανεμογεννήτριες στην θέση «Μεταλλικόν» των Δήμων Κομοτηνής και Αρριανών με 25 ψήφους υπέρ και 16 κατά. Από την άλλη όμως διαμήνυσε κατηγορηματικό ομόφωνο «όχι» στις πεδινές ανεμογεννήτριες λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κομοτηνή και πολύ κοντά σε αρκετούς οικισμούς.

Εγκρίθηκε ομόφωνα το ποσό των 5.000 ευρώ ανά κέντρο πρόληψης στους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης 13/04.  Αφορά την ετήσια εισφορά της ΠΑΜΘ στα κέντρα πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας για το έτος 2021.

Ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος σχετικά με το χαμηλό ποσό της εισφοράς δήλωσε πως δεν είναι αντίθετος σε μια επιπλέον χρηματοδότηση, όπως μας τόνισε ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ Χρήστος Παπαθεοδώρου. 

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Παπαθεοδώρου κάλεσε το βράδυ της Τρίτης 13/04 έκτακτο συμβούλιο προκειμένου, να ορισθεί εκπρόσωπος. «Ο κος Κωνσταντίνος Ναλμπάνης που ήταν ο τακτικός εκπρόσωπος της ΠΑΜΘ στην Γενική Συνέλευση παραιτήθηκε. Στην εταιρεία είναι προγραμματισμένη μια Γενική Συνέλευση για τις 19/04 και ταυτόχρονα ο αναπληρωματικός εκπρόσωπος της ΠΑΜΘ ο Μουλταζά Tαρκάν έστειλε έγγραφο που έλεγε ότι δεν μπορούσε να παραστεί. Η περιφέρεια θα πρέπει να εκπροσωπηθεί στην συνεδρίαση της 19/04» εξήγησε ο πρόεδρος.

Ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος πρότεινε ως εκπρόσωπο της περιφέρειας τον περιφερειακό σύμβουλο Κωνσταντίνο Κουρτίδη, ο οποίος ορίστηκε ομόφωνα από το συμβούλιο.

«Η θητεία του τακτικού εκπροσώπου θα κρατήσει από τις 13/04/2021 έως τις 31/12/2023» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!