Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για σεισμόπληκτους Λάρισας - Τρικάλων

 

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας. Κανένας μόνος του!

 Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά τους σεισμούς στην περιοχή της Λάρισας, της Ελασσόνας, του Τυρνάβου, των Τρικάλων ο λαός της περιοχής μετράει ακόμη τις πληγές του, με την κυβέρνηση να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο ανακούφισης και στήριξης των πληγέντων. Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχουν τεράστιες ευθύνες, καθώς η πολιτική που εφαρμόζουν αφήνει ανοχύρωτη την ζωή των εργατικών λαϊκών στρωμάτων μπροστά σε ένα σεισμό, μια μπόρα, μια φωτιά. Τα ρίχνουν όλα στην κλιματική αλλαγή ή στα ακραία καιρικά φαινόμενα, για να μην παραδεχτούν πως ο πραγματικός υπεύθυνος για όλα αυτά είναι η πολιτική της ΕΕ, η πολιτική που εφαρμόζουν, που έχει στο επίκεντρο πως θα γεμίσουν με πακέτα και επενδύσεις τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι την θωράκιση της ζωής των εργαζομένων, του λαού με αντισεισμικά, αντιπυρικά, αντιπλημμυρικά έργα.

Δεν πάει πολύς καιρός που και στην περιοχή μας, ειδικά στους Νομούς Ροδόπης και Έβρου, με τις χειμωνιάτικες βροχές γίναμε θεατές μιας τραγικής κατάστασης, με κατεστραμμένα σπίτια, γεωργικές καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο, εμπορεύματα καταστημάτων, υποδομές, οδικά δίκτυα, μέχρι και απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Η ΕΝΙΔΥΚ, ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης (μέλος ΟΓΕ) και ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης εκφράζοντας έμπρακτα την συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στις οικογένειες που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό στην περιοχή της Λάρισας, της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και σε χωριά των Τρικάλων οργανώνουμε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Απρίλη στην κ. Πλατεία Κομοτηνής, από τις 11.30-14.00. Παράλληλα με την έκφραση της αλληλεγγύης μας ενισχύουμε τον αγώνα διεκδικώντας τα απαραίτητα έργα αντισεισμικής, αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής προστασίας, για την άμεση αποκατάσταση των καταστροφών, για τις αποζημιώσεις στο 100% όσων επλήγησαν.

Τα είδη πρώτης ανάγκης: εμφιαλωμένα νερά, γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά, χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, μωρομάντηλα, μάσκες, αντισηπτικά, γενικότερα είδη πρώτης ανάγκης.

Συγχρόνως όποιος επιθυμεί μπορεί να καταθέτει και χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας στην Εθνική Τράπεζα για την αγορά βασικών ειδών πρώτης ανάγκης. Ο αριθμός λογαριασμού είναι ο κάτωθι :

GR 0701103970000039729617843Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!