Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Έβρου με Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας

 


Η διαχρονικά άριστη σχέση της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου με τις Ένοπλες Δυνάμεις, επιβεβαιώθηκε ακόμη μια φορά κατά την εθιμοτυπική συνάντηση που είχαν την Μ. Τρίτη 27 Απριλίου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ανέφερε χαρακτηριστικά στον Υφυπουργό ότι Ένοπλες Δυνάμεις και Έβρος είναι έννοιες ταυτόσημες. Και συνέχισε «Υπό αντίξοες καταστάσεις επιβεβαιώνεται διαρκώς η άριστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ειδικά στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Η συνδρομή του Στρατού Ξηράς είναι πολύ σημαντική στην πολιτική προστασία και στην αντιμετώπιση κρίσεων. Επιπλέον, η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στον ακριτικό Έβρο, πέρα από την φυσική υπηρεσιακή παρουσία, κρίνεται ανεκτίμητη».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα αυξημένης εξωστρέφειας των Ενόπλων Δυνάμεων, και προανήγγειλε στο σύντομο μέλλον νέες επιχειρησιακές δυνατότητες συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας.

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο Διοικητής ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού ΕΒΡΟΥ Υποστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!